* UKK    * Etsi

Tänään on 17.10.2018 20:20





Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Hattarat
ViestiLähetetty: 26.09.2010 16:33 
Poissa
Administraattori
Administraattori
Avatar

Liittynyt: 20.06.2009 19:51
Viestit: 1862
Paikkakunta: Vihti
Tähän ketjuun kerätään kivoja kuvia hattaroista häälisukkeena ja tietysti jutellaan aiheesta! :bye:

_________________
Rouvaspäikky
Hääpäivämme


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 26.09.2010 16:34 
Poissa
Administraattori
Administraattori
Avatar

Liittynyt: 20.06.2009 19:51
Viestit: 1862
Paikkakunta: Vihti
Kuva

Kuva

Kuva

_________________
Rouvaspäikky
Hääpäivämme


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 26.09.2010 16:36 
Poissa
Administraattori
Administraattori
Avatar

Liittynyt: 20.06.2009 19:51
Viestit: 1862
Paikkakunta: Vihti
Kuva

Kuva

Kuva

_________________
Rouvaspäikky
Hääpäivämme


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 26.09.2010 16:37 
Poissa
Administraattori
Administraattori
Avatar

Liittynyt: 20.06.2009 19:51
Viestit: 1862
Paikkakunta: Vihti
Kuva

Kuva

Kuva

_________________
Rouvaspäikky
Hääpäivämme


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 26.09.2010 16:37 
Poissa
Administraattori
Administraattori
Avatar

Liittynyt: 20.06.2009 19:51
Viestit: 1862
Paikkakunta: Vihti
Kuva

Kuva

Kuva

_________________
Rouvaspäikky
Hääpäivämme


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 26.09.2010 16:38 
Poissa
Administraattori
Administraattori
Avatar

Liittynyt: 20.06.2009 19:51
Viestit: 1862
Paikkakunta: Vihti
Kuva

Kuva

Kuva

_________________
Rouvaspäikky
Hääpäivämme


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Hattarat
ViestiLähetetty: 21.09.2012 14:04 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini
Avatar

Liittynyt: 16.04.2010 12:11
Viestit: 1430
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa
No mitenkäs sitä hattaraa voi valmistaa?

Varmasti helpoin (ja vähiten sotkuinen) tapa on käyttää hattarakonetta.
Pikaisella googletuksella löysin ainakin Clatronic Hattarakoneen hintaan 49€.
Ah, sieluni silmin näen miten mahtavan ohjelmanumeron tästä saisi häihin :faint:

Hattaraa voi valmistaa myös kotikonstein ilman konetta, mutta se on ilmeisesti hyvin sotkuista hommaa. Hattara on sama asia kuin kehrätty sokeri, joten mikäli haluat kokeilla taitojasi niin tässäpä ohje:
Kehrätty sokeri

250 g kidesokeria
1 1/4 dl vettä
(1/2 rkl glykoosia)
1/4 tl spriietikkaa
vihreätä tai punaistaa karamelliväriä

-Sekoita sokeri, vesi (glykoosi) ja etikka pienessä paksupohjaisessa kasarissa ja jätä seos silleen muutamaksi tunniksi eli kunnes sokeri on osittain sulanut. Poista kylmään veteen kastetulla sormella kasarin laitoihin tarttunut sokeri.

-Voitele ruokaöljyllä esim. kahden leivinkapustan varret, pane ne pöydälle ja aseta painot niiden päälle, jotta ne pysyisivät tanakasti paikoillaan. Peitä latti kapustojen alapuolelta paperilla. Voitele rautavispilä*, ruokalusikka tai haarukka ruokaöljyllä.

-Pane sokeriliemi hyvälle tulelle ja keitä sokeria nopeasti vahvaan murtoasteeseen saakka (ks. s. 541[kato ite, kirj. huom.]). Jos sokerilientä keitetään liian vähän aikaa, tulee kehrättyyn sokeriin kokkareita, jolloin se ei säilytä muotoaan, vaan takertuu kiinni. Jos taas lientä keitetään liian kauan, palaa sokeri helposti. Sokerilientä oi värjätä karamellivärillä vaaleanvihreäksi tai -punaiseksi. Ota kasari tulelta ja pane se leivinkapustojen läheisyyteen. Kasta rautavispilä, lusikka tai haarukka sokeriliemeen sekoittamatta lientä ja kuljeta sitä sitten nopein, tasaisin, pitkin liikkein edestakaisin kapustojen ympäri. Sokeriliemi laskeutuu silloin kapustan varsilta alaspäin ja jähmettyy kauniiksi, loistaviksi sokerilangoiksi. Kasta käyttämäsi väline uudelleen liemeen ja kehrää samalla tavoin koko sokeriliemi. Jos sokerivyyhdistä tulee liian raskas, irroitetaan se varovaisesti kapustoista. Pane kehrätty sokeri suureen pataan tai kalakasariin kannen alle ja jatka kehräämistä. Jos sokeriliemi kasarissa tulee liian paksuksi, pannaan kasari tulelle tai kuumaan vesihauteeseen. Sokerilientä on silloin tällöin hämmennettävä mahdollisimman vähän, koska se muuten helposti sokeroituu. Kehrättyä sokeria käytetään hienojen jälkiruokien koristeena. Useimmiten sokerivyyhdin päät vain tasoitetaan terävällä veitsellä ja vyyhti kiedotaan jälkiruoan ympärille.

-Jos jälkiruoka on puolipallon muotoinen, voi sokerin kehrätä "myssyn" muotoon. Sitä kehrätään silloin öljytyn, sileän posliinikulhon ympärille edestakaisin. Sokeria painoetaan kevyesti kulhoon päin, jotta se seuraisi kulhon muotoa. "Myssy" kumotaan tarjollepannun jälkiruoan päälle.

Huom! Sokeria ei pitäisi kehrätä ennennkuin juuri ennen käyttöä. Jos se ei käy päinsä, on sokeri säilytettävä kannellisessa kasarissa tai padassa kuivassa, viileässä paikassa.

*Tavallisesta rautavispilästä leikataan kärki auki, jolloin muodostuu näkkileipäpistimen tapainen väline. Suomentajan huomautus.

_________________
Minä synnyin tällaiseksi, mikä on sinun puolustuksesi?


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Hattarat
ViestiLähetetty: 21.09.2012 14:21 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini
Avatar

Liittynyt: 16.04.2010 12:11
Viestit: 1430
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa
Vaaleansinistä hattaraa coctail-laseissa

Pieniä hattaroita
Kuva

Entäpä jos et halua tavallista kakkua? No hattarat kakun tilalle! Tässä näyttävä esillepano
Kuva

Hattarapussukat olisi kivoja hääkarkkejakin! Ja jos oikein panostaa, niin näin pakattuina aivan ihania!
Kuva

Ja jos häiden teemana on hattara, niin sehän näkyy leivoksissakin :wink:
Kuva

_________________
Minä synnyin tällaiseksi, mikä on sinun puolustuksesi?


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 

* UKK    * Etsi

Tänään on 17.10.2018 20:20


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com