* UKK    * Etsi

Tänään on 15.10.2018 10:21

Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 17 viesti√§ ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Kanttoripohdinnot
ViestiL√§hetetty: 01.08.2004 23:55 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 26.03.2004 08:16
Viestit: 3
...haluaisimme korvata toisen virsistä jollain kauniilla laululla, mutta meillä ei ole sopivaa laulajaehdokasta. Voikohan kanttoria pyytää laulamaan "jotakin muuta" kuin virsiä? Yleensähän laulelmat esittää joku hääparin läheisistä tai sitten joku ihan ulkopuolinen.

Varmaankin kanttorista kiinni, mutta voiko tuollaista edes kysyä?


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 02.08.2004 00:24 
Poissa
Vihkimisen asiantuntija
Vihkimisen   asiantuntija

Liittynyt: 19.07.2004 17:25
Viestit: 446
Paikkakunta: Espoo
Tottakai voi kysyä! Laulaminenhan on kanttorin työtä ja hän on vihkimisessänne töissä. Ongelmaa tuottaa usein se, että voi olla hankala laulaa ja säestää itseään samalla, mutta tämä asia on kanttorin selvitettävä. Eli tietenkin kysytte, kyllä kanttori tietää onnistuuko laulaminen vai ei.

_________________
Teepappi, T-pappi, Tätipappi... joka ei koskaan juo kahvia. Ja joka on edelleenkin nicepastori, vaikka nikki vaihtuikin verkossa muualla tutuksi tulleeseen Teepappiin.


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 14.08.2004 20:08 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli

Liittynyt: 01.03.2004 19:01
Viestit: 71
Paikkakunta: Joensuu
Olin kirkossa seuraamassa erästä vihkimistä, ja heille seurakunnan kanttori lauloi "auringon lapset" säestäen itseään pianolla. Kuulosti tosi kauniilta. :) Sama kanttori soitti myös häämarssit heille.


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 15.09.2004 16:57 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini
Avatar

Liittynyt: 16.02.2004 20:00
Viestit: 2797
Marmut kirjoitti:
Eli kuuluuko kanttori samaan pakettiin papin kanssa, eli jos varaan papin niin pitääkö kanttori varata vielä erikseen vai kuuluuko se samaan "sopimukseen"? :)


krisu kirjoitti:
Me ainakin jouduimme varaamaan erikseen ajan kanttorin tapaamiseen. Papin ja kanttorin nimet kuitenkin saimme seurakuntasihteeriltä.


Emmi kirjoitti:
Kanttori täytyy varata erikseen ainakin seurakunnissa, joissa on useampi kanttori. Ellei kanttoria erikseen varaa, olettaisin, että palveluvuorossa oleva kanttori varataan toimitukseen automaattisesti. Kanttori kannattaa kuitenkin varmistaa, niin saa hänen kanssaan sitten alkaa keskustelemaan marsseista yms.


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 22.10.2004 08:14 
Poissa
Sivustovastaava
Sivustovastaava
Avatar

Liittynyt: 09.12.2003 13:12
Viestit: 5433
Paikkakunta: Adilan nojatuolin piilossa
Kanttorien "suostuvaisuus" vaihtelee todella paljon :) Jos et ole vilkaissut tuota hääoppaan puolta, niin asiasta on juttua
Amoriinin hääoppaassa :arrow: Vihkiminen :arrow: Kirkollinen vihkiminen :arrow: Kirkkomusiikki

:girl: Ad

_________________
www.amoriini.com Häiden koko maailma, vuoden jokaisena päivänä.


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 31.08.2005 22:14 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini

Liittynyt: 05.01.2004 15:07
Viestit: 1315
rinja kirjoitti:
Tapasimme tulevan mieheni kanssa kanttorimme viime viikolla. Sovimme häämarssit hänen kanssaan ja sitten kun tuli "välimusiikista" puhe niin kerroin, että ystävämme soittaa sellolla Romanssin. Kanttori kauhistui ja sanoi: "Siis kyseessähän on jumalanpalvelus, ja maallinen musiikki ei sovi siihen. Voittehan te kysyä vielä mitä pappi ajattelee, mutta pyytäisin vielä uudestaan miettimistä." Papille tämä oli ok. Itselleni tuli vain niin kamalan paha mieli kanttorin sanoista ja siitä aliarvoivasta katseesta, että teki mieli pillahtaa itkuun. Kysehän ei siis missään tapauksessa ole siitä, että aliarvioisimme jumalanpalveluksen, vaan siitä että Romanssi on niin kaunis kappale! Jotenkin tuli ihan täysillä sellainen olo, että kanttori piti meitä aivan vähä-älyisenä, vaikka kerroin hänelle että kumpikin meistä on ollut seurakunnan työntekijänä, joten tiedämme kyllä mistä vihkimistilaisuudessa on kysymys. Mitä te ajattelette, vaihdammeko kirkossa soittettavan kappaleen johonkin kristillisempään ja muodollisesti pätevämpään. En löydä kaikkia välimerkkejä kun tässä on nyt eri näppis...


nicepastori kirjoitti:
Toimitusten kirjassa sanotaan: Musiikin valinnassa tulee ottaa huomioon toimituksen jumalanpalvelusluonne. Toimituksessa tulisi olla ainakin yksi virsi tai vihkilaulu. Musiikista vastaa kanttori, jonka kanssa tulee keskustella asiasta.

Eli kyllä kanttori on päävastuussa musiikkipuolesta. Käytännöt vaihtelevat hyvin paljon eri seurakunnissa ja on kurjaa, että nämä musiikkivalinnat ovat ihmisestä kiinni. Mutta tietenkin kanttori pitäisi osata ilmaista asia kohteliaasti - ylilyöntejä kuitenkin tapahtuu niin kauan, kun ihmisistä on kysymys.

Minä olen aika joustava pappi, mutta minäkään en Romanssista ole kauhean innoissani. Ehkä se vähän paremmin menettelee, kun se soitetaan. Mutta voisiko sitä soittaa hääjuhlassa? Sehän toisi sinne aivan erityistä tunnelmaa ja hehkua. Toisaalta taas voidaan sanoa, että hyvä ja mieltä ilahduttava musiikki on Jumalan luomistyön lahjaa meille ihmisille.

Eli: en ota kantaa suuntaan enkä toiseen, nää oon niin toisaalta.ja-toisaalta -juttuja.


nellamari kirjoitti:
Oli mielenkiintoista kuulla tuo nicepastorin kommentti. Siis kanttori päättää, ok.
Mua vaan ihmetyttää miksi esim. tv:n häissä yms täälläkin amoissa näkee/kuulee että kirkossa lauletaan jopa niitä iskelmiä. Onko tässä joku logiikka ? Ok, se on jokaisen seurakunnan oma asia, mutta kun noita on esim tv:stä katsellut niin sellaiset kuin Se on rakkautta oikeaa, Puhu hiljaa rakkaudesta on todella kauniita varsinkin kirkkoon sovitettuina. Mun mielestä ne tuovat siihen kauniiseen ja juhlavaan toimitukseen jollain lailla herkkyyttä ja positiivista "maallisuutta".
Onko tietoa kuinka suuria eroja suhtautumisessa on seurakunnittain ?


nicepastori kirjoitti:
Valitettavasti eroja on seurakunnittain ja jopa seurakuntien sisällä saattavat työntekijät toimia eri tavalla ... Se vain on näin.

_________________
--So lay me down/Close to you/Hold me now my lover/
I kiss your tears/My sweet one/And kiss again, my love--


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 17.09.2005 14:54 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini
Avatar

Liittynyt: 08.03.2005 16:45
Viestit: 1559
SiniSafiiri kirjoitti:
Oletteko joutuneet maksamaan kanttorille korvausta, jos olette menneet naimisiin muualla kuin kirkossa? Me suunnittelemme vihkimistä paikassa, joka ei ole tällä hetkellä/enää minkään srk:n hallinnoima, mutta kirkollisia toimituksia varten rakennettu aikanaan.
Omasta srk:stamme kuulemma joku pappi ehkä saataisiin paikalle, mutta "kanttori ei varmaan lähde". Sain freelance-kanttorin yhteystiedot, joka veloittaisi yhteensä lähemmäs 100 euroa kilometrikorvauksineen... Mites teillä, jotka olette ei-kirkkokirkossa vihkitymässä, millainen käytäntö teidän kanttorilla on?


angora kirjoitti:
Minun ymmärtääkseni kaikki kirkon virassa olevat ns. hengellisen työn tekijät (papit, kanttorit, diakonit ja nuoriso-ohjukset) eivät saa ottaa virkatehtävistä palkkioita - kuuluu työnkuvaan ja kuukausipalkkaan nuo virkatehtävät (siis toimitukset kuten mm. avioliittoon vihkiminen). Jos vihkipaikka on kaukana työntekijän omasta työskentelyseurakunnasta, on kohteliasta edes tarjota matkakorvausta. Mutta korjatkoon Nicepastori minua, jos tämä diakonin ruppana puhuu läpiä päähänsä... :?


SiniSafiiri kirjoitti:
Mulle sanottiin srk:sta, että pappi ei voi ottaa palkkiota, vaikka vihkiminen olisi muualla kuin 'kotikirkossa', mutta kanttorit voivat tulla ns. freelancer-pohjalta. Soitin jo tälle yhdelle "free-kanttorille", ja hänen taksansa olisi ollut n. 50 e + matkakulut. Yhteensä tekisi lähemmäs satasen. Jos kanttori olisi tullut meidän srk:sta, eivät he voisikaan ottaa palkkiota, mutta kun srk-työntekijän mukaan "he tuskin lähtevät" muualle soittelemaan kuin kotikirkkoon, joten sitten pitäisi kuulemma värvätä joku joka ei-viran puolesta tulisi soittamaan (ja ottaisi palkkion). Vähän yllätyin, että näin on, mutta toisaalta näyttää kirkotkin ottavan nykyään muuhun srk:aan kuuluvilta maksun vihkimisestä! Tästä olin aika ihmeissäni, ja samaa päivitteli rippipappini, jota yritin värvätä vihkimään meitä (ei osannut vielä sanoa pääseekö, toivotaan).


Marko kirjoitti:
Virassa oleva kanttori ei saa ottaa palkkiota yksityishenkilöltä. Sen vuoksi virassa oleva kanttori harvoin lähtee tekemään omaan virkaansa ja työpaikkaansa kuulumattomia ylimääräisiä keikkoja. Miksi pitäisi tehdä töitä ilmaiseksi? Yksityisesti palkattuja, virassa olemattomia freelance-muusikoita eivät kirkon virkaehtosopimukset koske, joten he saavat laskuttaa mitä haluavat.

Turussa kanttori soittaa vihkimisiä vain omassa kirkossaan, koska tuntee sen urut parhaiten. Turussa kanttorit soittavat vain seurakuntayhtymän tiloissa. Turun linnan kirkko ja Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappelissa (muiden muassa) ovat tiloja, joita ei hallinnoi seurakuntayhtymä vaan tässä tapauksessa Maakuntamuseo ja Pyhän Henrikin säätiö. Sen vuoksi seurakuntayhtymän kanttorit eivät soita niissä virkansa puolesta.


nicepastori kirjoitti:
Se on fakta, että pappi ja kanttori eivät voi pyytää palkkiota tekemästään toimituksesta yksityishenkilöltä.

Kanttorin työtä määrittelee aika paljon soitin. Eli pappi voi kyllä lähteä vihkimään vaikkapa Suomenlinnan kallioille, mutta ei sinne kanttoria voisi vaatia. Tästä syystä papit ovat "liikkuvaisempia" virkatehtävissään kuin kanttorit.

Isojen kaupunkien alueella seurakunnilla on varmaan vähän vaihtelevia käytäntöjä. Meillä Espoossa kanttori tulee aina morsiamen kotiseurakunnasta, eli esim. Tapiolan kanttori lähtee Olarin kirkkoon soittamaan, jos Olarissa vihittävän pariskunnan morsian on Tapiolasta. Jos taas siellä Olarin kirkossa vihitäänkin vaikkapa helsinkiläinen pari, on paikalla Olarin kanttori. Kaiken kaikkiaan kanttorit liikkuvat melko vähän mitä tulee näihin toimitusten soittamisiin.

Ymmärsin, että SiniSafiirin kohdalla on kyse kirkkotilasta, joka ei kuitenkaan ole minkään seurakunnan hallinnassa? Tällöin voisi tietysti olla niin, että seurakunnassa on päätetty, että kyseiseen tilaan saa oman seurakunnan kanttorin. Edellyttäen toki, ettei kyseessä ole kymmenien kilometrien matka.

Mutta, näiden sekavien selitysten jälkeen voin vain todeta, että käytäntöjä on monenlaisia ja kohtaamanne tilanne on ihan normaali. Jos asia sinua vaivaa ja haluat paremman selvityksen asiasta, ota yhteys seurakuntasi kirkkoherraan ja pyydä asiallisesti häntä kertomaan perustelut vallitsevalle käytännölle.

Jep eli koska nähtävästi on kyse Turun seudun tilasta, Marko on paras asiantuntija. Tämä myös osoittaa, että käytännöt vaihtelevat hieman. Meillä Espoossa siis kanttorit liikkuvat jonkin verran, mutta erittäin vähän.
Näitä rajoja on vedettävä, jottei tilanteet riistäytyisi kokonaan käsistä.
Mikäli saat jonkun muusikon/urkurin paikalle, asiallinen korvaus on 56 euroa plus matkakulut eli 0,40 senttiä kilometriltä.

_________________
Minun seppelnauhaani kirjoita:
Tuli, näki ja kuoli nauruun.
- Tommy Tabermann -

Hääpäivän onnea 30.7.2005
Juhannuspäivänä 24.6.06 kahdesta tuli kolme
Haikara tilattu vierailulle 24.9.2012


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 21.05.2006 14:16 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 11.05.2006 18:35
Viestit: 1319
Nyt yksi hölmö kyselee :oops:
Kuuluukos siis kanttori automaattisesti samaan pakettiin kirkon kanssa.
Pappihan yleisesti kai varataan erikseen?!?

Elikkäs kun seurakunnassa on vain yksi kanttori ja olen varannut kirkon niin olenko samalla varannut kanttorin vai täytyykö minun varata hänet erikseen?

_________________
-Aviolemää since 070707-
-Mimmi syntyi 160409-
Hupan talliin


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 21.05.2006 15:22 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli

Liittynyt: 15.10.2004 18:21
Viestit: 830
Paikkakunta: Jyväskylä
Kun varaat kirkosta vihkimisajan, usein kirkkoherranviraston täti kysyy, onko toiveita papista... Mutta jos ei toiveita ole, niin papiksi tulee automaattisesti sinä päivänä töissä oleva pappi. Samaa koskee ymmärtääkseni myös kanttoria. Mutta jos haluat asian varmistaa, soita kirkkoherranvirastoon ja kysele, siellä on yleensä aina tosi mukavia ja palvelutaitoisia ihmisiä töissä!! Näin neuvoo diakoni-Angora :bye:

_________________
Rouva K. 11.06.05 ->
Hääpäiväkertomus sun muuta

"Ei kauneus ole kaikki, Jaska Jokunen. Minä rakastun aina tyttöihin jotka tuoksuvat kirjastolta."-Eppu-


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 21.05.2006 18:15 
Poissa
Vihkimisen asiantuntija
Vihkimisen   asiantuntija

Liittynyt: 04.01.2004 23:10
Viestit: 25
Paikkakunta: Turku
Kanttori tulee automaattisesti, ellei muuta toivetta esitetä.

_________________
Marko Hakanpää
Turun Mikaelinseurakunnan kanttori


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 11.10.2007 14:59 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli

Liittynyt: 30.09.2007 20:00
Viestit: 209
Paikkakunta: Jyväskylä
Serkkuni toimii kanttorina ymmärtääkseni Hämeenlinnassa (lieneekö tuttu, Ismo Savimäki?) ja haluaisimme hänet soittamaan meille marssit ja muut :) Meidän häät on Keuruulla... tuleeko siitä jotain kuluja jos pyytää kanttorin soittamaan toiselle paikkakunnalle? Luulisi, että ainakin yleisesti on tapana veloittaa jonkin verran? Matkakulut?

_________________
Mie & rakas 26.7.2008


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 11.10.2007 15:04 
Poissa
Palstanhenki
Palstanhenki
Avatar

Liittynyt: 10.03.2005 09:45
Viestit: 2819
Paikkakunta: Helsinki
Kai nyt sukulainen ihan ilmatteiks tullee :o

Mie ottaisin luurin rohkeasti käteen ja lähtisin selvittämään asiaa ihan kyseisen henkilön kanssa kahden kesken mitä hän on mieltä toiselle paikkakunnalle duuniin lähtemisestä. Ja tietty hyvä tapa on korvata ainakin matkakulut.

Yks "ongelma" saattaa tulla siinä, että onko kanttori valmis soittamaan vierailla uruilla... Ainakin jonkin sortin tutustuminen niihin on syytä keretä tehdä ennen varsinaista soittourakkaa. Toiset saattavat olla heti valmiita, toiset saattavat tarvita paljon enempi aikaa...

Ehkä joku viisaampii osaa sanoa vielä paremmin... :? Tai jos on ollut joku tietty käytäntö käytössä.. Nice ehkäpä tai Marko ainakin?

_________________
Life's under no obligation to give us what we expect.
- Margaret Mitchell


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 11.10.2007 15:13 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli

Liittynyt: 30.09.2007 20:00
Viestit: 209
Paikkakunta: Jyväskylä
saara80 kirjoitti:

Yks "ongelma" saattaa tulla siinä, että onko kanttori valmis soittamaan vierailla uruilla... Ainakin jonkin sortin tutustuminen niihin on syytä keretä tehdä ennen varsinaista soittourakkaa. Toiset saattavat olla heti valmiita, toiset saattavat tarvita paljon enempi aikaa...


Matkakulut toki korvataan :) Tää mun serkku heiluu kuulemma ympäri maata muutenkin soittelemassa joten vieraat urut tuskin on ongelma :D

_________________
Mie & rakas 26.7.2008


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 12.10.2007 18:02 
Poissa
Vihkimisen asiantuntija
Vihkimisen   asiantuntija

Liittynyt: 19.07.2004 17:25
Viestit: 446
Paikkakunta: Espoo
Juu nyt ei muuta kun soittelemaan serkulle, silleen se parhaiten selviää. Niin kuin moni muukin asia selviää parhaiten suoralla puhelinsoitolla. Onko sitten kuitenkin korrektia korvata sukulaisellekin matkakulut, sitä pitää miettiä itse ja kysyä asianomaiselta, koska me ihmiset olemme niin erilaisia, ja suvuissa on erilaisia tapoja yms.

_________________
Teepappi, T-pappi, Tätipappi... joka ei koskaan juo kahvia. Ja joka on edelleenkin nicepastori, vaikka nikki vaihtuikin verkossa muualla tutuksi tulleeseen Teepappiin.


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 18.10.2007 14:46 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli

Liittynyt: 30.09.2007 20:00
Viestit: 209
Paikkakunta: Jyväskylä
Hienoa, serkkuni lupasi järjestää hääpäivämme vapaaksi jotta pääsee soittamaan meille :worship: Ruokapalkalla kuulemma suostuu tulemaan, eli hälle mätkähtää kutsu käteen (joka on erittäin oikein ja kohtuullista kun suostuu kerta Hämeenlinnasta asti tulemaan) :D Toki matkatkin korvataan.

_________________
Mie & rakas 26.7.2008


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 02.08.2010 14:13 
Poissa
Suojelusenkeli
Suojelusenkeli
Avatar

Liittynyt: 24.11.2006 18:31
Viestit: 203
Meillä oli kanttori mielissään, kun annettiin vapaat kädet musiikin suhteen. Tai sanottiin sen verran rajoituksia, että jotain iloista eikä kaikkein yleisempiä kappaleita. Hauska kuulla mitä sitten soitetaan! :)

_________________
14.4.2010 & 7.8.2010


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 10.08.2010 13:28 
Poissa
Vihkimisen asiantuntija
Vihkimisen   asiantuntija

Liittynyt: 19.07.2004 17:25
Viestit: 446
Paikkakunta: Espoo
Kimkim kirjoitti:
Meillä oli kanttori mielissään, kun annettiin vapaat kädet musiikin suhteen. Tai sanottiin sen verran rajoituksia, että jotain iloista eikä kaikkein yleisempiä kappaleita. Hauska kuulla mitä sitten soitetaan! :)


Uskon kanttorin ilahtuneen, ja varmasti saatte toiveidenne mukaista musiikkia. Hyvää häämusiikkia kun on paljon.

_________________
Teepappi, T-pappi, Tätipappi... joka ei koskaan juo kahvia. Ja joka on edelleenkin nicepastori, vaikka nikki vaihtuikin verkossa muualla tutuksi tulleeseen Teepappiin.


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
N√§yt√§ viestit ajalta:  J√§rjest√§  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 17 viesti√§ ] 

* UKK    * Etsi

Tänään on 15.10.2018 10:21


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hypp√§√§:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com