* UKK    * Etsi

Tänään on 25.06.2018 19:17





Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 38 viesti√§ ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 06.01.2006 17:01 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini
Avatar

Liittynyt: 14.03.2005 15:10
Viestit: 1157
Paikkakunta: Hulluuden rajamailla
Tomaatti-sipulisalaatti:

1/3 sipulia (puna, salaatti, makea, salotti tai kelta)
2/3 tomaattia

oliiviöljyä 0,5dl
basilikaa kourallinen hienonnettuna
mustapippuria ¬Ĺtl rouheena
suolaa hyppysellinen
viinietikkaa 2-3tl maun mukaan

tomaatti ja sipuli viipaleiksi, voi asetella vuoronperään tai sotkea... pura kuitenkin sipulikierteet

kastike m√§√§r√§n mukaisesti noin ¬Ĺ-1dl per kilo

_________________
Lopeta totuuden etsiminen ja asetu aloillesi hyvään fantasiaan.


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 27.03.2006 21:50 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini

Liittynyt: 08.06.2004 20:47
Viestit: 2540
Koska tuolla toisessa ketjussa keskustellaan kasviruokavaihtoehdoista niin laitan tänne ketjuun muutamia ohjeita ja korvikkeita lihalle.


Punajuuripihvit (lakto-ovo-vegetaarinen)

400 g punajuurta
100 g maustettua tuorejuustoa
2 kpl kananmunan valkuaista
0,75 dl korppujauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl meiramia
4 rkl öljyä


Keitä punajuuret puolikypsiksi. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Sekoita tuorejuusto, valkuaiset ja korppujauhot raasteeseen ja mausta seos suolalla ja meiramilla. Paista pihvit ohukaispannulla rasvassa.

Juures-juustopihvit (lakto-ovo-vegetaarinen)

2 munaa
1 dl maitoa
1/2 dl korppujauhoa
2 dl porkkanaraastetta
1 dl lanttu- tai selleriraastetta
1 dl palsternakkaraastetta
1 dl sipuli- tai purjosilppua
n. 1 tl suolaa
n. 1 tl valkosipulista yrttimaustetta
1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta (esim. emmental)


Riko munien rakenne, lisää joukkoon maito ja korppujauhot. Anna seoksen turvota sen aikaa, kun raastat juurekset. Lisää seokseen raasteet ja sipulisilppu. Mausta seos suolalla ja yrttiseoksella. Sekoita viimeiseksi joukkoon vehnäjauhot ja juustoraaste. Paista seoksesta ohukaispannulla miedolla lämmöllä ohuita pihvejä.

Täytetyt tomaatit (lakto-ovo-vegetaarinen)

4 kpl tomaattia
0,5 dl persiljaa
0,5 kpl tuoretta basilikaa ruukussa
0,2 dl korppujauhoja
50 g parmesaanijuustoa
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
0,5 dl oliiviöljyä


Leikkaa tomaatit kahtia. Koverra tomaattien sisus varovasti irti ja paloittele sisus pieniksi kuutioiksi. Laita tomaatin puolikkaat uunivuokaan. Hienonna persilja ja basilika. Yhdist√§ tomaattien sisus, yrtit, korppujauho, raastettu parmesaanijuusto, suola ja pippuri tasaiseksi massaksi. T√§yt√§ tomaattien kolot. Valuta oliivi√∂ljy√§ tomaattien pinnalle. Paista tomaatteja uunissa 150 ¬įC:n l√§mp√∂tilassa 30 minuuttia.

Avokadowrapit (lakto-ovo-vegetaarinen)

2 kpl avokadoa
1 kpl sitruunaa
1 kpl tuoretta basilikaa ruukussa
1 dl pinjansiemeniä
2,5 dl Fraichea tai smetanaa
125 g pestoa
0,5 tl tabascoa
1 tl mustapippuria
4 kpl wrap tortillaa


Halkaise avokadot ja poista sisältä kivet. Irrota kuoret puolikkaista ja leikkaa hedelmäliha viipaleiksi. Purista viipaleiden päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Sekoita fraiche, pesto, tabasco ja mustapippuri keskenään kastikkeeksi. Levitä kastike tasaisesti wrapeille ja lado päälle avokadoviipaleet sekä basilikan lehdet. Ripottele päälle pinjansiemenet ja kierrä wrapit rulliksi. Anna wrappien maustua kylmässä ennen tarjoilua.

Mutta jos vieras/vieraat ovat vegaaneita, nii silloin maito ja munatuotteet ovat kiellettyjä. Tällöin voi monet ohjeet muuttaa niin että niistä jätetään maito ja munatuotteet pois. :wink:

_________________
Tee yksi ihminen onnelliseksi joka päivä - vaikkapa se olisit sinä itse. -Tony Pettito


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 24.04.2006 21:17 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 15.12.2005 21:30
Viestit: 4
Täällä ehdotettiinkin jo monia mukavia ohjeita, joten ei niistä sen enempää.
Pakko oli tulla muuten vaan kommentoimaan. Minä olen ollut ovo-laktovege nyt 13 vuotta, joten kaikenlaista kasvisruokaa on tullut vuosien varrella vastaan. En voi ymmärtää, miksi kasvissyöjille aina tuupataan ensimmäiseksi sitä kasvisgratiinia. Itse en osaa heti sanoa tylsempää ja mielikuvituksettomampaa kasvisruokaa: vihanneksia, kastiketta ja juustoa. Lisäksi se on ravintoarvoiltaan ihan olematonta, mikäli se nyt juhlissa ketään kiinnostaa. :?

Mielestäni gratiinit palvelevat parhaimmillaan lisukkeena, eivätkä niinkään pääruokana. Ymmärrän, että nämä ruoka-asiat ovat häissä usein kustannuskysymyksiä jne, ja gratiini menee mukavasti siihen lihan kylkeen, joten kaikki voivat sitä syödä.

Kiitos. Sain avautua.


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 25.04.2006 09:10 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini
Avatar

Liittynyt: 14.03.2005 15:10
Viestit: 1157
Paikkakunta: Hulluuden rajamailla
doo, kasvisgratiini on varmaan sellainen ensimmäinen "juhlava" ruoka, joka kokeille opetetaan ammattiopistossa, itse ainakin muista kyseisen. Kasvisruokien tuntemus ja niistä saatu oppi on myös kohtalaisen uutta sinällään, että viimeinen kymmenen vuotta on vasta tuonut ne koulutusohjelmaan. Itse muistan ihmetelleeni kun ravintola-opettaja käski tehdä vegeille pinaattilettuja ja spagettia - siinä vasta yhdistelmä.

Olet aivan oikeassa miettiessäsi, että kasvisgratiini menee hyvin sitten myös lihan kylkeen. Lisäksi siinä on kasviksia, kastiketta ja juustoa, sen kuvitellaan olevan kovin täyttävää ja hyvää. Ongelma tuleekin siinä, että usein ne kasvikset on ns. amerikansekoitusta eli parsakaali-kukkakaali-porkkana. Uskoisin, että monikin vege arvostaisi gratiinia juhlissa, jos sen kasvikset olisi jotain muuta kuin arkisia. Tosin kun ei koskaan voida tietää mistä kukakin tykkää on helpompaa pidättäytyä sellaisessa perusjutussa - varsinkin vanhempien emäntien ja kokkien. Lisänä tietenkin gratsu on helppoa tehdä ja lämmittää uudelleen.

Lisäksi on sitten vielä tuo aspekti juhlan järjestäjästä. Harvemmin ruoka-aineallergiaton tai erityisruokavaliota noudattamaton ajattelee makuja tms. vaan ottaa sen mitä ehdotetaan, että kaikille olisi jotakin. Kasvisruokailijat vielä usein kuitenkin edes yritetään huomioida, mutta monimutkaiset erkkarit jää jo usein perunan ja salaatin varaan.

Ammatillisen ylpeyden kannalta toivoisin kokeille ennakkoluulottomuutta kokeilla jotain uutta ja erikoisempaa, kasviksista kun saa niin mielettömästi aikaan! EI kun vaan ehdottelemaan sinne omaan pitopalveluun :)

_________________
Lopeta totuuden etsiminen ja asetu aloillesi hyvään fantasiaan.


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 25.04.2006 09:22 
Poissa
Sivustovastaava
Sivustovastaava
Avatar

Liittynyt: 09.12.2003 13:12
Viestit: 5433
Paikkakunta: Adilan nojatuolin piilossa
Nämä on hävyttömän hyviä :food:

Cheddar-sieniperunat

Perunoita
Bataattia
Punaisia paprikoita
Sienisalaattia
Savu-cheddaria
Cashew-pähkinöitä

Bataatti kuoritaan, paloitellaan ja keitetään suolavedessä pehmeäksi.
Paprikan puolikkaat paahdetaan uunissa mustakuorisiksi.
Pestyt perunat halkaistaan ja sivellään öljyllä :arrow: uuniin 225C, kunnes ovat pehmeitä.

Nylje kuumat, pehmeät paprikat ja leikkaa jokainen paprikan puolikas edelleen puoliksi.

Muussaa bataatti.

Koverra pehme√§t perunat varoen tyhjiksi. J√§t√§ kuoren suojaksi n. ¬Ĺcm perunaa.

Sekoita bataatti ja perunamössö valmiiseen sienisalaattiin maun mukaan. Suhde on n. 1:1:1.
Mausta suolalla ja pippurilla.

Täytä perunat uudelleen peruna-bataatti-sieniseoksella. Laita seoksen päälle 1/4 viipale paahdettua punaista paprikaa ja muutama siivu savu-cheddaria.

Anna paahtua uunissa (225C) n. 5min.

Rouhi pähkinät ja ripottele rouhetta kuuman juuston päälle.

_________________
www.amoriini.com Häiden koko maailma, vuoden jokaisena päivänä.


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 08.05.2006 19:17 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli

Liittynyt: 17.05.2005 14:20
Viestit: 657
Paikkakunta: Joensuu
Olen kanssa ollut kasvissyöjä (lakto-ovo) yli kymmenen vuotta. Ihania kasvisruokia ajatellessa tulee mieleen vaikkapa munakoisorullat esim. chevre-täytteellä. Namia!

Finfood:in nettisivuilta löytyy muuten ihan kivasti erilaisia ruokaohjeita, myös kasvis sellaisia. Eli www.finfood.fi -> erityisruokavaliot -> lakto-ovovegetaristi.

Kannattaa käydä katselemassa. Erikseen on laitettu alkuruuat, pääruuat, lisukkeet, jne.


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 15.05.2006 18:45 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 15.12.2005 21:30
Viestit: 4
Katsos vaan, nyt vasta huomasin, että Heinämorsio oli kommentoinut viestiäni.

Siinä olen todellakin ihan samaa mieltä kanssasi, että gratiinista voi saada kivan ja juhlavan ruoan, kun vähän yrittää. Erikoisemmat, tuoreet kasvikset pakastekasvisten sijaan ja vaikka vuohenjuustoa tms sen emmentalin tilalle, niin ollaan jo pitkällä siitä perus-ällö-graatinista, jossa vihannekset ovat pahimmillaan vielä ylikypsiä.
Vaan kyllä täytyy myöntää, että minun mieltäni hivelee, jos kasvissyöjälle on vaikka täytettyjä paprikoita, lasagnea tai vaikka pihvejä jonkun ihanan kastikkeen kanssa.

Itse menen elokuussa naimisiin ja pitopalvelujen tarjouksia lukeena ei voi kuin ihmetellä, että sitä gratiinia oli _jokaisessa_ tarjouksessa, myös niissä joihin laitoin saatteeksi, että se ei sitten kelpaa. :doh: :auts:


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 20.12.2006 09:06 
Poissa
Ylienkeli
Ylienkeli
Avatar

Liittynyt: 03.02.2005 19:33
Viestit: 1218
Paikkakunta: Ylöjärvi
Tässä eräihin häihin teen menu ehdotuksia ja kasvis syöjille olen laittanut mm.

Juustoinen kasvisrösti ja Munakoisopihvi yrttivoilla. Kirjava Kasvispata
Ideana oli se että peruna lisäke olisi sitten se sama mikä on liha vaihtoehdollakin. Yleensä kun se on täysin kasvis.


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 03.02.2007 00:44 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 19.01.2007 23:01
Viestit: 47
Paikkakunta: Helsinki
Minä olen omissa häissäni ainoa kasvissyöjä. Olemmekin miettineet, että järjestämme ns. lihamenun ja minulle erikseen annoksen kasvisruokaa. Jälkiruokien kanssa ei pitäisi tulla mitään ongelmia, koska käytän kuitenkin maitotuotteita ja satunnaisesti kananmunia.


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 19.04.2007 17:06 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 03.08.2006 12:47
Viestit: 800
Paikkakunta: Espoo
Mä inhoan kasvisruokia, mutta olen täällä ihan :food: tämän ketjun luettuani. Oon ilmeisesti törmännyt ihan vääränlaisiin kasvisruokiin (tai niiden valmistajiin?)... :D

_________________
Ansku ja Pikkukaahu 1.9.2007


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 09.08.2007 23:37 
Poissa
Palstanhenki
Palstanhenki

Liittynyt: 25.10.2005 16:46
Viestit: 1889
Inkiväärimarinoidut porkkanat

Kuva

4 hengelle

Ainekset
400 g porkkanoita ohuina viipaleina

Marinadi
1 rkl tuoretta inkivääriä
Ohuina siivuina
2 dl etikkaa
2 dl vettä
2 dl ruokosokeria
2 tl merisuolaa
1 tl kokonaisia pippureita

Kuori ja leikkaa porkkanat ja inkivääri. Sekoita kattilaan inkivääri, etikka, vesi, sokeri, suola ja pippurit. Kiehauta seosta samalla sekoittaen, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Kaada lämmin marinadi porkkanoiden päälle ja anna seoksen maustua vähintään 2 tuntia, mutta mieluummin pitempään. Porkkanat tarjoillaan kylminä, ja ne säilyvät jääkaapissa noin 2 viikkoa. Porkkanoiden sijaan voi käyttää myös muita vihanneksia tai kasviksia, esimerkiksi herkkusieniä tai vihreitä papuja.



Juustosalaatti

Kuva

10 hengelle

Ainekset
300 g fetajuustoa kuutioina
1/2 l rucola-salaattia
2 päärynää paloina
100 g saksanpähkinöitä karkeana rouheena
20 mustaa oliivia

Kastike
3 rkl Dansukker Culinary Punaviinisiirappia
3 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl öljyä

Kasta päärynänpalat kiehuvaan veteen tummumisen estämiseksi. Sekoita salaatin ainekset. Jaa salaatti laseihin ja pane kylmään tarjoiluun saakka.
Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.



Kaalipiirakka

Kuva

Ainekset
Taikina
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Taloussokeria
1/2 tl suolaa
200 g leivontamargariinia
1 tlk (2 dl) kermaviiliä

Täyte
1/2 keräkaalia (suikaloituna non 1 1/2 l)
1-2 porkkanaa
1-2 sipulia
25 g margariinia
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl Vaaleaa siirappia
suolaa, valkopippuria ja meiramia

Voiteluun
munaa

Pinnalle
unikonsiemeniä


1. Sekoita taikinan kuivat aineet. Lisää kuutioitu rasva ja kermaviili nopeasti sekoittaen.
Muovaa taikina palloksi ja nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Suikaloi kaali ja viipaloi porkkanat ja sipulit kattilaan. Lisää rasva ja hauduta kaalisilppu pehmeäksi ruskistamatta.
Sekoita välillä ja lisää jauhot sekä mausteet. Jäähdytä.

3. Kaaviloi taikina kahdeksi pyöreäksi levyksi ja levitä toinen pohjaksi uunivuokaan niin, että se peittää myös reunat.
Tasoita täyte päälle keskeltä hiukan koholla. Nosta toinen levy kanneksi. Ummista reunat.

4. Voitele taikina munalla. Tee tähteeksi jääneestä taikinasta koristeita piirakan pintaan ja voitele nekin. Ripottele päälle siemeniä koristeeksi.
Pistele kuoreen muutamia reikiä. Kypsennä kaalipiirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 40 minuuttia.



Kassler-pinaattipiirakka

Kuva

2 kpl

Ainekset
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
75 g voita tai margariinia
2 rkl vettä
täyte:
100 g pakastettua tai tuoretta lehtipinaattia
2 dl hienoksi suikaloitua purjoa
150 g kuutioitua kassleria
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 munaa
2 dl juustoraastetta
1 1/4 dl maitoa
2 tl Fariinisokeria
n. 1/2 tl suolaa
n. 1/4 tl mustapippuria

Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna taikinan levätä kylmässä vähintään 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Painele taikina kahteen pieneen piirakkavuokaan tai muuhun uuninkestävään vuokaan. Pistele taikinaan reikiä.
Paista ritilällä uunin alaosassa 15 minuuttia.

Vatkaa munat ja maito. Lisää juusto, fariinisokeri, suola ja pippuri. Sekoita muut ainekset varovasti taikinaan.
Jaa täyte esipaistetuille pohjille. Paista vielä n. 20 minuuttia.



Kasvistäytteinen rieskarulla

Kuva

Ainekset
1 ohut rieska tai tortillaleipä
puolikas kuutioitu keltainen paprika
puolikas kuutioitu punainen paprika
4‚Äď5 pient√§ kukkakaalin nuppua
2 dl kuutioitua kesäkurpitsaa
1 dl viipaloituja herkkusieniä
1/2 dl kuutioitua purjoa
voita tai margariinia paistamiseen

Salsa
puolikas avokado
1/2 dl hienonnettua punasipulia
1/2‚Äď1 dl pieni√§ tomaattikuutioita
1/2 rkl tuoreen limetin tai sitruunan mehua
1/2 tl sokeria

Hienonna avokado ja sekoita joukkoon muut salsan ainekset. Levitä salsa leivälle.

Kypsennä vihanneksia rasvassa. Aloita kukkakaalista, lisää sen jälkeen kesäkurpitsa ja herkkusienet ja lopuksi purjo ja paprika.
√Ąl√§ paista vihanneksia liian pehmeiksi. Anna j√§√§hty√§ ennen kuin levit√§t ne leiv√§lle. K√§√§ri leip√§ rullalle.



Kurkku chilimarinadissa

Kuva

4 hengelle

Ainekset
1 kurkku

Marinadi
3 rkl makeaa chilimarinadikastiketta
2 tl merisuolaa
1 rkl ruokosokeria
3 rkl sitruunamehua
2 rkl paahdettuja maapähkinöitä murskattuina
2 rkl tuoreita korianterinlehtiä hienonnettuina

Makea chilimarinadi
2 punaista paprikaa
10 valkosipulinkynttä
1/2 dl valkoviinietikkaa
2 1/2 dl sokeria
1 dl vettä
1 tl cayennenpippuria

Halkaise kurkku ja kaavi siemenet teelusikalla. Leikkaa sitten kurkusta 1/2 cm:n paksuisia viipaleita. Sekoita kaikki marinadin ainekset ja lisää valmiit kurkkuviipaleet marinadiin.

Makea chilimarinadi
Huuhtele paprikat ja poista siemenkodat. Murskaa valkosipulinkynnet esimerkiksi tehosekoittimella..
Laita seos pataan ja lisää loput ainekset. Keitä marinadia 2 minuuttia.


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Kasvisruuat
ViestiL√§hetetty: 14.04.2008 09:32 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 18.01.2008 08:32
Viestit: 2
Onpas täällä herkullisia ruokalajiehdotuksia! :clap:

Itse ainakin lähestulkoon kasvissyöjänä :wink: olen myös huomannut, että pitopalvelut tarjoavat lähes aina kasvisvaihtoehdoksi gratiinia. Jos lihansyöjille tarjotaan esimerkiksi hanhenpaistia ja valkosipuliperunoita, voi gratiiniannostaan nuuhkivalle kasvissyöjälle tulla suru puseroon. :( Tosin tuo tuoreista kasviksista tehty vuohenjuustogratiini kuulosti hyvältä, slurps! :food:

Miten olisivat täytetyt kesäkurpitsat? Tuorejuustotäytteiset sienetkin ovat ainakin allekirjoittaneen mielestä herkullisia, mutta ihan kaikki eivät ehkä sienistä innostu. Kasvisruokaa kannattaa myös varata melko reilusti, koska ainakin kevyempää kasvispöperöä täytyy/saa syödä aika reilusti, että mahan saa täyteen. :)


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 22.06.2009 00:26 
Poissa
Suojelusenkeli
Suojelusenkeli

Liittynyt: 07.09.2008 22:06
Viestit: 269
Paikkakunta: Espoo
pestopasta
Kuva

täytetyt herkkusienet (helppo tehdä sekä kasvis- että lihatäytteellä!)
Kuva


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
N√§yt√§ viestit ajalta:  J√§rjest√§  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 38 viesti√§ ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2

* UKK    * Etsi

Tänään on 25.06.2018 19:17


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hypp√§√§:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com