* UKK    * Etsi

Tänään on 17.10.2018 01:05





Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 37 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 15.04.2004 11:24 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 08.04.2004 16:06
Viestit: 8
Paikkakunta: Vantaa
Meillä on häät ihan illalla.... Vihkiminen joskus klo 18 ja siitä sitten juhlapaikalle. Emme ajatelleet tarjota "kunnon ruokaa" ollenkaan vaan kahvipöydän ja sitten mahdollisesti jotain pientä naposteltavaa...

Mitäs siihen kahvipöytään kannattaisi laittaa että olisi edes hieman ravitsevampaa kuin pelkkä pulla :D Voileipäkakkuja? Jotain suolaista kuitenkin olisi saatava... Ja onko kokemusta mitä pitopalvelut tällaisesta veloittavat vai kannattaako tehdä itse (vieraita tulee n. 50)

Ja sitten se yöpala/napostelupöytä... Voiko siinä käyttää kahvipöydän "rääppeitä" vai miten? Ja mitä muuta siihen kannattaisi laittaa?

Onhan meillä vielä aikaa kun häät on vasta reilu vuoden päästä, mutta haluaisin jo tietää etukäteen näistä, että tiedän vähän millaista budjettia teen...

_________________
Walking through time
With You beside me.
We can do it all,
Together


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 15.04.2004 14:24 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini
Avatar

Liittynyt: 16.02.2004 20:00
Viestit: 2797
Sinuna harkitsisin kuitenkin jonkunlaisen ruuan tarjoamista. Uskon, että simppeli ruoka tulee halvemmaksi kuin voileipäkakut ja yöpalat yhteensä. Kahvin kanssa ei sitten paljon kakun lisäksi enää tarvitsisikaan mitään ja kun porukka on syönyt ruuan niin myöhään, ei yöpala ole enää niin tarpeellinen kuin päivällä aloitetuissa häissä.

:food: Tässä tällainen ehdotus! Intoa suunnitteluusi!


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 15.04.2004 15:51 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 20.12.2003 12:34
Viestit: 955
Yhdyn tässä Emmin mielipiteeseen, että henk. koht. harkitsisin pikkasen vaihtoehtoja.

Jos "pääruokailu" on napostelupaloja ja yöpala napostelupalojen ylijäämää niin sitä samaa syödään kahdesti ja sitä pitää sitten olla aika paljon.

Mietiskelen tätäkin: Kuuden maissa on ruoka-aika. Kun vieraat lähtee juhliin, laittaa itsensä kuntoon, niiden pitäis syödä sitten ennen juhlaan lähtöä. Itse en juhliin mennessä syö juuri ennen kotoa lähtöä ettei ole ihan ähky olo ja puvussa kenties tahroja. Jos taas tiedän, ettei ruokaa tarjota, me syötäis jotain, mutta sitten heti kirkosta tultua ei välttämättä tulisi paljoa syötyä kun masut ois vielä melko täysiä. Kakkukahvituksella ei jaksa juhlia kovin kauaa, mutta ehkä se on teillä tarkoituksena? Jos taas mentäis häihin kauemmas, ois jo varmaan nälkä. Onpas tää jupinaa :D

Mikäli kutsussa ei mainittaisi selkeästi ettei ruokaa ole tiedossa, mä kyllä odottaisin jotain suolasta syötävää ja melkeinpä lämmintä tai kylmää buffaruokaa. En sano, että jokaisessa hääjuhlassa pitää olla vähintään 8 ruokalajin ruoat viineineen, mutta vieraita ajatellen kannattaa laittaa kutsuun mitä on tulossa ja ehkä sommitella se päivä sen mukaan, että siitä tulee miellyttävä kaikille.

Mutta tätähän sun kysymyksessä ajettiin takaa, mitä siihen ruokaan vois sisällyttää suolasta ja makeaa, jotta masut ois pullollaan. :)

Emmi heitti jo linkkivinkkiä tossa. Mun mielestä suolaisia kivoja ois:

Voileipäkakku
Täytetyt tuulihatut
Joku salaatti
Suolainen piirakka
Munan puolikkaat täytteellä
Lämpimät pasteijat
Juustot ja patonki

jne...

Emmi on kyllä siinä oikeessa, että monen sortin pikkutarjottava tulee kalliimmaksi kuin varsinainen ruoka :)

Mut hei! Sulla on vuosi aikaa suunnitella ja etsiä ideoita :yep:

Onnea!

Choko :bye:

_________________
Häähullu on henkilö, joka muuttaa jatkuvasti mieltään, mutta ei suostu muuttamaan puheenaihetta.

Yksi heistä! - Choko -


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Kiitos vinkeistä
ViestiLähetetty: 17.04.2004 17:34 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 08.04.2004 16:06
Viestit: 8
Paikkakunta: Vantaa
Huh kun helpotitte....

Ollaan nyt tässä ajateltu että jos tekis vaikka jonkin näkösen salaattipöydän jossa kaikki salaatti ainekset on erillään, saa sitten itse koota haluamallaan tavalla, karjalanpiirakoita ja munavoita niitten kanssa.. Ja sitten jotain lämmintäkin, siitä ei vielä tiedetä että mitä... Mutta kuitenkin niin että salaattiaineet ym. hommataan kaiketi ite ja sitten ruuat tilataan pitopalvelusta tms. ilman mitään muuta siihen.. Saadaan varmasti suku kyllä yhtymään talkoisiin sen verran että ne autta siinä pöydän kasaamisessa tyhjäämisessä....

Sen lisäksi sitten pelkistetty kakkukahvitus ja sen yöpalan vois sitten jättää pois... Tai näin me ajatellaan nyt, varmaan mieli muuttuu vielä monasti... :clap:

_________________
Walking through time
With You beside me.
We can do it all,
Together


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 15.06.2004 16:24 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli

Liittynyt: 04.05.2004 09:08
Viestit: 34
Paikkakunta: Päijät-Häme
Meillä on vihkiminen klo 17.00, emmekä tarjoa lämpöistä ruokaa.
Päädyimme voileipäpöytään, neljää eri lajia leipiä, kahta lajia kuivaakakkua ja pipareita sekä täytekakku.
Mutta tämä on meidän tyylistä :kiss2:

_________________
Tätä nykyään rouva immeinen


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 16.06.2004 16:02 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 14.05.2004 08:44
Viestit: 462
Paikkakunta: Porvoo
Siis mä itse pohdin :o että mitä sitä oikein tarjoais :? Meillä vihkiminen on 17.15 ja isäntä kuitenkin haluaa ruokaa :o Äitini kanssa jo puhuttiin ja voileipäkakut on out..mutta kuitenkin jotain "ruokaa" pitäs kehitellä :nuts2:

_________________
...rokki meininki...


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: ...
ViestiLähetetty: 27.06.2004 17:37 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini

Liittynyt: 05.01.2004 15:07
Viestit: 1315
Meillä tulee olemaan iltahääjuhla ja siellä tulee olemaan buffet-pöytä, jossa on sitten erilaista pientä suolaista naposteltavaa esim. lihapullia, perunoita, salaatteja, voileipiä jne.

_________________
--So lay me down/Close to you/Hold me now my lover/
I kiss your tears/My sweet one/And kiss again, my love--


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 27.06.2004 19:55 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli

Liittynyt: 01.02.2004 16:47
Viestit: 573
Paikkakunta: Tampere
Meillä vihkiminen tapahtuu klo 16, jonka jälkeen ollaan ajateltu tarjota vieraille kans sellainen suolaista pikkupurtavaa eli lihapullia, voileipäkakkuja, karjalanpiirakoita ja salaattia. Siihen sitten lisäksi vielä ne kaikki makeat herkut ja tietty hääkakku :)
Toiveena oli ensin oikea kunnon ruoka hirvenlihasta, mutta päädyttiin tähän ratkaisuun koska ajateltiin että vieraat kerkeävät kyllä syödä hyvin ennen juhlia :)

_________________
Avioliitto siunattiin 3.9.2005
Ötti-poika, Aleksi nimeltään, syntyi 16.1.2006


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 06.07.2004 15:10 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 21.05.2004 09:55
Viestit: 6
Meillä oli vihkiminen klo 16, tarjottiin kunnon ruoka ja ihmiset söi innolla!
Muistakaa mainita kutsussa tai juhlaohjesäännössä, että "kunnon" tukevaa ruokaa ei ole tarjolla, että ihmiset osaa kotona syödä eivätkä lähde tyhjillä mahoilla liikenteeseen. Raavaat äijänköriläät ei varmaan nälkäsenä kauheesti salaateista täyty, vaan hipsivät lähimmälle nakkikioskille :)
Toi klo 16 on nimittäin mun mielestä vielä semmonen vihkiaika, että suurin osa ihmisistä lähtee kotoa klo 15 ja sitä ennen ei ehkä ehdi syödä tai ei oo nälkä tms...

sekava sepustus tuli :o


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 08.07.2004 18:59 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 19.04.2004 12:47
Viestit: 30
Tuota tuota...meillä kanssa ei lämmintä ruokaa ollut ja siitä oli maininta kutsussa. Paikanpäällä ja jälkikäteen vieraat harmittelivat sitä, että olivat syöneet, sillä pöytämme notkui erilaisia herkkuja! Yllätyin itsekin, miten laajalta valikoima näytti tarjoilupöydällä, kaikki eivät edes mahtuneet kerralla pöytään :D

Eli lämmintä ruokaa EI tarvitse olla sitä varten, että saa vatsansa täyteen. Muutakin kuin lämmintä ruokaa voi olla tarjolla sen seitsemää sorttia, meillä jopa enemmänkin.


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 23.07.2004 22:07 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 22.03.2004 15:59
Viestit: 4
Yhdyn edelliseen. Tuleva appiukko toitottaa lämpimän ruuan perään... Poikkeuksellisesti meillä aloitetaan syömisellä klo. 16, jonka jälkeen vihkiminen klo 18 ja siitä sitten kakkukahveille. Lisäksi ajattelimme illalla vielä grillata iltapalaksi, joten kyllä tuota lihaa saa se ken haluaa... Alkuun syömme siis salaatteja, niin vihreää salaattia kuin myös ruokaisampaa tonnikalasalaattia sekä pastasalaattia. Tähän kun lisää vielä perunasalaatit, valtaisat valikoimat leipää, pasteijoita, riisi- ja porkkanapiiraat munavoilla, leikkeleet ja juustot niin ei taatusti porukka nälkään kuole. Mikä ihme vimma se on tyrkätä joka ikiseen häihin sitä karjalanpaistia ja perunaa? :)... Sitä paitsi meillä tulee vieraiksi kaikki mahdolliset kasvissyöjästä lähiten, joten helpoin vaihtoehto tämä näyttää olevan...


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: ...
ViestiLähetetty: 24.08.2004 18:59 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini

Liittynyt: 05.01.2004 15:07
Viestit: 1315
maijuli kirjoitti:
Tuolla Amoriinin sivuilla on artikkeli Häävastaanotosta sieltä löytyi tällainen lista pikkupurtavista:


Joutsentuulihatut tonnikala-ruohosipulitäytteellä
Sydäntuulihatut tuorejuustotäytteellä
Sillikaviaaria ruisleipänapeilla
Kanalla, pähkinöillä ja yrteillä täytettyjä hapan-imelä munakoisokuppeja
Mozzarella - tomaattileivät
Vihanneskääröt
Brie-meloniveneet
Yrtti-chili-peruna-vartaat & kuminavaahto/valkosipulivaahto
Fetasalaattia tikuissa
Lammaslihapullia, salsaa ja kurkkupikkelssiä
Mätikrepit tai lusikoista tarjotut smetana-mäti-sipuli-annokset
Simpukka-katkarapuvartaat
Suklaalla kuorrutettuja hedelmiä & marjoja
Ahvenanmaan pannukakkusydämiä
Mansikkahilloa ja kermavaahtoa
Tiramisu-Hääkakku

nettu kirjoitti:
Sellanen tässä selaillessa tuli mieleen, että kun levittää reiskaan esim kinkku-ruohosipuli-tuorejuusto sekoitusta ja rullaa tiiviisti rullalle. Jäähdyttää jääkaapissa ja sitten leikkaa rullan siivuiksi ja laittaa vaikka cocktailtikulla kiinni, tulee makoisia!!!

Mä suunnittelen nimittäin kans just, mitä tarjoilis kun kaverit tulee 24. päivä meille juhlimaan. :bye:

_________________
--So lay me down/Close to you/Hold me now my lover/
I kiss your tears/My sweet one/And kiss again, my love--


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 27.06.2005 17:54 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli

Liittynyt: 14.06.2004 20:17
Viestit: 92
Paikkakunta: Tampere
Me ollaan kanssa mietitty pelkkää "kahvipöytätarjoilua" eli hääkakku, voileipäkakut, piiraita, salaatteja ja vaikkapa patonkia tarjoiluiksi. Juomiksi kahvia ja viiniä/olutta. Tuo juomapuoli hieman mietityttää... eli pitäisikö kahvi ja kakku tarjota ensin ja hieman myöhemmin kattaa kylmäbuffetti +alkoholit? Vai yhtäaikaa? Olut, viini ja kahvi yhtäaikaa tarjolla tuntuu hullulta.

Jos vihkiminen on klo 17 ja juhlapaikalla ollaan klo 18 lähtien, häät loppuvat noin klo 23, niin eikö nämä tarjoilut riitä vallan mainiosti? Meillä on tulossa pienehköt häät max 50 henkeä.

Lisäksi ajattelin että näppäränä neitinä osaan kyllä itsekin valmistaa piiraita ja salaatteja. Suuritöisemmät voileipäkakut jätän kyllä suosiolla ammattilaisille.


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Iltahäät
ViestiLähetetty: 30.06.2005 17:15 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 15.03.2005 18:27
Viestit: 2
Paikkakunta: Espoo
Meille tulee kanssa vain "kylmä" buffetpöytä. Runsas kalapöytä , karjanpiirakoita, pikku naposteltavia oliivit yms. joko erilaisia salaatteja tai voileipäkakkuja + kahvipöytä. Juhlat alkaa vasta illalla klo 17-18 aikaan. Teen suurimman osan ruuista itse , kakut jää ammattilaisille. Vieraita kutsumme 120 hlö.


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 11.08.2005 08:32 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli

Liittynyt: 19.05.2005 14:35
Viestit: 87
Me olemme myös päätymässä tällaiseen 'kylmäbuffaan'.. Vieraita on kutsulistalla tällä hetkellä n. 160 (eihän tämä toteudu, mutta tähän on varauduttava :auts: ).. Ja nyt sitten mietitään, että MITÄ ihmettä tohon buffaan sitten laittais?? Kalaa ja erilaisia salaatteja ollaan suunniteltu.. perunaa ja lihapulllia.. kun lapsiakin on tulossa aika paljon..

Nyt olis vinkit tarpeen!!!!!!!!! Eli kaikki ne, jotka jo olette häänne pitänyt kylmäbuffalla tai lyöneet buffan sisällön lukkoon.. auttakaa!!!! :worship:

_________________
Onnellinen pikkurouva 26.8.2006 alkaen


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 14.09.2005 20:49 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini

Liittynyt: 08.06.2004 20:47
Viestit: 2540
Salaatteja

chokolala kirjoitti:
Testattuja ja hyviä :clap:

Bombayn salaatti

laktoositon, gluteeniton, kasvisruoka (lakto-ovo-vegetaarinen)
(4 annosta)
Valmistusaika: alle 30 min
Vaikeusaste: helppo

1 kpl lehtisalaattikerää
0,5 kpl kesäkurpitsaa
0,25 kpl kukkakaalia
3 kpl luumuja

Kastike:
4 rkl Bertolli extra vergine oliiviöljyä
1 rkl valkoviini etikkaa
0,25 tl mustapippuria

Leikkaa lehtisalaatti suikaleiksi, paloittele kesäkurpitsa ja kukkakaali. Leikkaa luumut ja sekoita raaka-aineet keskenään. Idea! Luumujen sijasta voit käyttää rusinoita. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin sekaan. Salaattikastikkeena toimii kätevästi myös öljy ja viinietikka omissa pulloissaan, jolloin jokainen voi kaataa niitä sopivasti salaattinsa päälle ja rouhia mustapippuria salaattiannoksensa pinnalle.

Broileri-pastasalaatti

(10 annosta)
Valmistusaika: yli 2 h
Vaikeusaste: helppo

250 g penne-makaroneja
1 l Vettä
1 kpl Knorr Kanaliemikuutiota
500 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
1 rkl Bertolli classico oliiviöljyä
1 kpl kurkkua
2 kpl paprikaa
1 kpl sipulia
1 prk ananaspaloja

Kastike:
1,5 dl Flora Fraichea
1,5 dl Becel majoneesia
3 tl piparjuuritahnaa
2 rkl sitruunanmehua
0,5 tl mustapippuria
0,25 tl suolaa

Keitä penne-makaronit kypsiksi kanaliemivalmisteella maustetussa liemessä. Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä paistinpannulla. Leikkaa kurkku, paprikat ja keskikokoinen sipuli reilun kokoisiksi paloiksi. Valuta ananaspalat. Yhdistä makaronit, broilerinsuikaleet, kasvikset ja ananaspalat salaatiksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike salaatin joukkoon. Anna salaatin vetäytyä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.

Couscous-pinaattisalaatti

laktoositon, kasvisruoka (lakto-ovo-vegetaarinen)
(4 annosta)
Valmistusaika: alle 30 min
Vaikeusaste: helppo

0,75 dl vettä
1 dl couscous-suurimoita
75 g pakastepinaattia
1 kpl lollo rosso -salaattia ruukussa
0,5 rs kirsikka tomaatteja
1 rkl ruohosipulia

Kastike:
0,3 dl appelsiinimehua
1 rkl Bertolli extra vergine oliiviöljyä
0,5 tl Sokeria
0,5 tl basilikaa
0,1 tl mustapippuria

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää jäinen pinaatti ja anna sulaa. Lisää kiehuvaan seokseen couscous-suurimot ja ota kattila liedeltä. Anna suurimoiden kypsyä noin 10 minuuttia kannen alla. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä. Pese ja revi salaatinlehdet. Puolita kirsikkatomaatit. Kokoa salaatti kerroksittain ja koristele hienonnetulla ruohosipulilla. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään ja kaada salaatin päälle.

Italialainen perunasalaatti

laktoositon, gluteeniton, kasvisruoka (lakto-ovo-vegetaarinen)
(4 annosta)
Valmistusaika: yli 60 min
Vaikeusaste: helppo

0,8 kg perunoita

Kastike:
3 rkl valkoviini etikkaa
0,75 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
4 rkl Bertolli extra vergine oliiviöljyä
1 rkl vesi
1 kpl purjosipulia
1 kpl punasipulia
2 rkl kaprista

Keitä perunat kuorineen kypsiksi (noin 20 min.) Idea! Halutessasi voit käyttää salaatissa myös sinisiä Kongo-perunoita. Valmista perunoiden kiehuessa salaatinkastike. Sekoita keskenään viinietikka, suola, pippuri, oliiviöljy ja vesi ja sekoita. Kuori ja viipaloi perunat lämpiminä. Laita perunat kulhoon ja kaada kastike päälle. Laitan kulhon päälle kelmu ja anna perunoiden jäähtyä. Halkaise ja huuhtele purjo ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita sipuliviipaleet ja kaprikset salaatin joukkoon. Idea! Voit käyttää suuria tai pieniä kapriksia makusi mukaan. Tarjoa perunasalaatti paahtopaistin, kinkun tai savustetun kalan kanssa.

Marinoitu pastasalaatti

laktoositon
(6 annosta)
Valmistusaika: 30 min - 60 min
Vaikeusaste: helppo

Marinadi:
4 kpl valkosipulinkynttä
0,75 dl Bertolli Extra Vergine oliiviöljyä
0,5 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
1 tl rosépippuria
0,5 tl timjamia
200 g viipaloituja herkkusieniä
2 dl perhosmakaroneja
1,5 l Vettä
1 tl suolaa
1 rkl Bertolli extra vergine oliiviöljyä
200 g pakasteherneitä
1 kpl kurkkua
0,5 kpl purjosipulia
1 kpl omenaa
200 g kinkkusuikaleita

Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Valmista marinadi sekoittamalla raaka-aineet keskenään. Kaada marinadi viipaloitujen herkkusienten päälle ja anna niiden marinoitua noin 30 minuuttia. Keitä perhosmakaronit lähes kypsiksi, lisää makaronien joukkoon ruokalusikallinen öljyä, jotta ne pysyisivät irtonaisina. Jäähdytä makaronit. Lisää makaronien joukkoon sulaneet herneet, viipaloitu kurkku ja purjo sekä kuutioitu omena. Lisää kinkku ja herkkusieniviipaleet marinadin kanssa salaattiin.

Merellinen riisisalaatti

gluteeniton
(4 annosta)
Valmistusaika: 30 min - 60 min
Vaikeusaste: helppo

4,5 dl vettä
1 kpl Knorr Kalaliemikuutioita
2,5 dl pitkäjyväistä riisiä
2,5 dl Flora Ruoka kasvirasvasekoitetta
3 rkl piparjuurta raastettuna
200 g ravunmakuisia surimipuikkoja
2 kpl tomaattia
1,5 dl tilliä
0,3 kpl purjosipulia
1 kpl omenaa
0,5 tl sitruunapippuria

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Lisää riisi ja keitä kannen alla, kunnes vesi on imeytynyt (n. 10 min). Lisää riisin joukkoon Flora Ruoka ja raastettu piparjuuri. Keitä kannen alla kypsäksi ja jäähdytä. Paloittele surimit, tomaatit ja omena. Suikaloi purjo ja hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta tillillä ja sitruunapippurilla. Tarjoa pääruokasalaattina sitruunalohkojen kanssa.

Superhyvää :bounce:

Peruna-papusalaatti

laktoositon, gluteeniton
(4 annosta)
Valmistusaika: 30 min - 60 min
Vaikeusaste: helppo

1 prk papuja
4 kpl keitettyä perunaa
170 g pekonia
2 kpl varsisellerin varsia
1 kpl purjosipulia
1 kpl punasipulia

Kastike:
1 rkl Turun Sinappia
1 rkl balsamiviinietikkaa
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
3 rkl Bertolli extra vergine oliiviöljyä

Huuhtele pavut kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Salaattiin sopivat hyvin esimerkiksi kidneypavut. Viipaloi keitetyt perunat. Paloittele pekoni kuutioiksi ja paista palat rapeiksi paistinpannulla. Levitä pekonit talouspaperin päälle, jotta enin rasva jää paperiin. Huuhtele sellerinvarret ja purjo hyvin ja leikkaa ne siivuiksi. Hienonna sipuli. Yhdistä salaatin ainekset. Sekoita keskenään sinappi, etikka, suola, pippuri ja oliiviöljy. Kaada kastike salaatin joukkoon.

Perunasalaatti
kasvisruoka (lakto-ovo-vegetaarinen)
(8 annosta)
Valmistusaika: yli 2 h
Vaikeusaste: helppo

1 kg perunoita
3 kpl maustekurkkua
2 kpl punasipulia
1 kpl persiljanippu
2,5 dl Flora Fraichea
2 dl Becel majoneesia
1 dl omenamehua
1 rkl sitruunanmehua
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

Keitä perunat, kuori ja jäähdytä. Halkaise ja viipaloi perunat. Paloittele maustekurkut ja hienonna sipulit. Sekoita Flora Fraiche, majoneesi, omenamehu, sitruunamehu, suola ja rouhittu mustapippuri kulhossa. Saksi kastikkeeseen persilja. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

Rukiinen salaatti

kasvisruoka (lakto-ovo-vegetaarinen)
(4 annosta)
Valmistusaika: alle 30 min
Vaikeusaste: helppo

0,5 kpl jäävuorisalaattia
20 kpl kirsikkatomaatteja
0,5 kpl kurkkua
200 g raejuustoa
4 kpl ruisleipäviipaleita
40 g Becel kasvirasvalevitettä (35 %)
0,5 tl sitruunapippuria

Pese ja kuivaa kasvikset. Suikaloi salaatti, puolita kirisikkatomaatit ja paloittele kurkku. Paahda leivät paahtimessa tai paistinpannulla. Voitele leivät rasvalla ja paloittele. Yhdistä kaikki raaka-aineet kulhossa ja koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Tortillasalaatti

laktoositon, kasvisruoka (lakto-ovo-vegetaarinen)
(2 annosta)
Valmistusaika: alle 30 min
Vaikeusaste: helppo

1 kpl lehtisalaattikerää
1 kpl lollo rosso -salaattia ruukussa
1 kpl paprikaa
1 kpl punasipulia
2 dl tortilla shipsejä
1 rkl seesaminsiemeniä
4 kpl paahtoleipäviipaletta
0,25 dl Bertolli Classico oliiviöljyä
3 kpl valkosipulinkynttä

Pese lehtisalaatit ja lollo rosson lehdet. Revi suikaleiksi. Suikaloi paprika ja viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita raaka-aineet tortilla chipsien kanssa. Ripottele salaatin pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoile paholaisen salaattikastikkeen kanssa. Idea! Tortilla chipsien tilalla voit hyvin käyttää paahdettuja leipäkuutioita. Seuraavassa niiden valmistusohje. Sekoita öljyn joukkoon puserretut valkosipulin kynnet. Sivele öljy-valkosipuliseos leipäviipaleiden päälle. Ruskista leivät 200 °C:n lämpötilassa noin 5 minuuttia. Leikkaa leivät jäähtyneinä kuutioiksi. Leipäkuutiot sopivat salaatteihin ja keittoihin lisättäviksi.

Sienisalaatti

gluteeniton, kasvisruoka (lakto-ovo-vegetaarinen)
(10 annosta)
Valmistusaika: alle 30 min
Vaikeusaste: helppo

6 dl suolasieniä
1 kpl sipulia
1,5 dl Flora Vispiä
1,5 dl Flora Fraichea
0,5 tl valkopippuria
1 rkl sitruunanmehua

Liota suolasieniä 2-3 tuntia vedessä. Puserra sienet kuiviksi ja leikkaa paloiksi. Hienonna sipuli. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Lisää joukkoon sipulikuutiot, Flora Fraiche, pippuri, sitruunanmehu ja sienet. Sekoita tasaiseksi. Anna sienisalaatin vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Italiansalaatti

(8 annosta)
Valmistusaika: yli 60 min
Vaikeusaste: helppo

250 g makaroneja
200 g pakasteherneitä
1,5 dl Flora Vispiä
1,5 dl Becel majoneesia
1 rkl Knorr vasikkaliemitiivistettä
0,5 rkl väkiviinaetikkaa
0,25 tl valkopippuria
200 g palvikinkkua
1 kpl omenaa
1 kpl suolakurkkua
1 kpl punasipulia

Keitä makaronit (5 dl) pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon pakasteherneet, jotta ne hieman pehmenevät. Valuta vesi pois ja anna jäähdytä (Kaada makaronien päälle hieman oliiviöljyä, jotta spagetti pysyy irtonaisena). Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi suuressa kulhossa. Lisää joukkoon majoneesi, liemitiiviste, etikka ja valkopippuri. Suikaloi kinkku. Paloittele suolakurkku ja kuorittu omena pienehköiksi paloiksi. Hienonna sipuli. Sekoita kaikki salaatin ainekset varovasti keskenään. Tarjoa salaatti kylmänä.


eppeliini kirjoitti:
Heips!

Tämmöistä salaattia olen saanut nauttia ystäväni järjestämissä juhlissa; synttäreillä, kastejuhlassa ym. ja pyysin ohjeen myös omaan käyttööni ja näin se kuuluu:

Kuviopasta salaatti n.6 annosta

Keitettyä Kuviopastaa noin 250 g (puoli pussia esim. Gnocchi-kuviopastaa)
Vihreitä omenoita 3 kpl
Suolakurkkuja 3-4 kpl
Tonnikalaa 2 prk

Salaatinkastiketta (esim. kartanon salaatinkastikkeet sopivat mainiosti)


Helppo ja nopea valmistaa:
Kuviopastat keitetään pussin ohjeen mukaan, kuutio kuoritut omenat ja sekä suolakurkut ja lisää jäähtyneiden pastojen joukkoon (jäähdytä esim. siivilässä valuvan veden alla), lisää tonnikala; joista osa öljystä valutettu pois, on kuitenkin hyvä jättää öljyä jonkin verran niin salaatti pysyy irtonaisena, oman maun mukaan salaatinkastiketta, tähän määrään n.puoli pulloa esim. juuri kartanon kastiketta. Helppo lisätä ja muunnella aineksia omien mieltymysten mukaan.

salaatti on parasta oltuaan jääkaapissa n.tunnin, sitten on hyvä tarkistaa salaatinkastikkeen määrä eli onko tarvetta lisäykseen, kun kastike ns. vetäytyy salaattiin :)

Meidän perheessä erittäin tykätty ja helppo salaatti ja lisäksi sopii hyvin patonki tuorejuustolla ja eikun nauttimaan :D
Voisi olla hyvä vaihtoehto esim. iltapalksi häiden jatkoille jos tuntuu että hääaterialle on liian arkinen :)


Syys04 kirjoitti:
Vieridemme mielestä tämä vie kielen mennessään.....

Jäävuorisalaattia
Keitettyjä kanamunia
Suolakurkkua
Lämmin savulohta
Tomaattia ( itse otan siemenet/sisustan pois, ei tule niin vetistä)
Katkaravun pyrstöjä ( tavallisetkin katkaravut käy)
Raejuustoa

Määriä en laittanut voit säveltää itse....


Aamu kirjoitti:
Mun lempiruokaa on salaatit!

Waldorf-salaatti

300 g juuriselleriä
2 omenaa
2 rkl rouhittuja saksanpähkinöitä
3 rkl majoneesia
1 dl ranskankermaa

Kuori juuriselleri ja keitä sitä suolatussa vedessä noin 5 minuuttia. Kuori omena. Raasta selleri ja omena karkealla terällä tai leikkaa ne veitsellä tulitikun vahvuisiksi suikaleiksi. Sekoita majoneesikastike joukkoon ja ripottele pintaan hakattu saksanpähkinä.

Juusto-pastasalaatti

4-6 annosta

250 g (5 dl) pennepastaa (vinoon leikattuja putkimakaroneja)
vettä, suolaa
0,5-0,75 dl oliiviöljyä
1 tl rouhittua mustapippuria
1 ruukku basilikaa
75 g pala parmesaania raastettuna
150-200 g sinihomejuustoa
0,5 tuoretta ananasta
125 g kirsikkatomaatteja

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinvesi pois. Laita pasta laakeaan astiaan ja valuta öljy pastan päälle. Jäähdytä. Mausta mustapippurirouheella ja silputulla basilikalla. Lisää parmesaaniraaste, paloiteltu sinihomejuusto ja ananas sekä pestyt ja halkaistut kirsikkatomaatit. Sekoita salaatti kevyesti ja kaada se laakealle tarjoiluvadille. Nauti rapean leivän kanssa.

Pekoniparsakaalisalaatti

Valmistus on paras aloittaa pari tuntia ennen tarjoilua.

300 g parsakaalia
1 tlk maissinjyviä tai säilöttyjä maissintähkiä
170 g pkt pekonia
3 rkl öljyä
1 rkl viinietikkaa
1/2 rkl rosmariinia
1/4 tl suolaa
1 tl sokeria

Keitä parsakaalinuppuja miedossa suolavedessä noin 10 minuuttia. Kaada keitin vesi pois ja anna jäähtyä. Leikkaa pekoniviipaleet n. 2 cm paloiksi ja paista ne rapeaksi pannussa. Kaada ylimääräinen rasva pois. Valuta neste maissista. Sekoita salaattikastike. Lado parsakaalinuppuja, maissia ja pekonia kerroksittain salaattikulhoon. Kaada päälle kastike ja tarjoa. Tämän salaatin voit tarjota jopa lämpimänä

Marinoitu kaalisalaatti

8 annosta

0,5 kaalia
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua valkopippuria
1 rkl etikkaa
250 g fetajuustoa
1 dl oliiveja
1 paprika
0,5 ruukkua oreganoa
0,5 dl oliiviöljyä

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä tai terävällä veitsellä. Laita suikaleet sekoituskulhoon. Mausta suolalla, pippurilla ja etikalla. Sekoita hyvin. Anna maustua huoneenlämmössä 2 tuntia. Valuta kulhoon tullut liemi pois. Lisää paloiteltu feta, oliivit, kuutioitu paprika, silputtu oregano ja oliiviöljy. Sekoita kevyesti. Laita salaatti tarjoiluastiaan tai jaa se lautasille. Nauti hyvän leivän ja maustevoin kanssa.

Kaalisalaatti sitruuna- yrttikastikkeessa
4-6 annosta

1 kukkakaali
2 parsakaalin kukintoa
vettä, suolaa

Kastike:
0,5 dl ruokaöljyä
0,5 dl vettä
1 sitruunan mehu
0,5 tl suolaa
1,5 tl sokeria
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
1 ruukku basilikaa tai kirveliä silputtuna

Puhdista ja paloittele kaalit. Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi esim. paistokasarissa. Laita kaalit veteen ja anna kiehua 2-4 minuuttia. Valuta vesi pois ja jäähdytä nopeasti. Leikkaa kaalinpalat viipaleiksi. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada se päälle. Anna maustua ainakin tunnin ajan. Voit valmistaa kaalisalaatin maustumaan jo ruokailua edeltävänä päivänä.

Caesar-salaatti

1 valkosipulinkynsi
2 anjovisfilettä
1 keltuainen
1 rkl Dijon- sinappia
3 rkl viinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
3/4 dl parmesanjuustoa
1/2 tl suolaa
valkopippuria
2 kerää salaattia tai pinaatinlehtiä
100 g herkkusieniä
4 viipaletta leipää

Purista valkosipulinkynsi kulhoon. Hienonna anjovikset joukkoon ja lisää keltuainen, sinappi ja viinietikka. Vatkaa seos tasaiseksi ja lisää öljy vähitellen. Sekoita joukkoon parmesanraaste ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi tai leikkaa se suikaleiksi. Viipaloi tuoreet herkkusienet, paahda ja kuutioi leipäviipaleet. Sekoita salaatti ja sienet, kaada päälle kastike ja ripottele pintaan leipäkuutiot.

_________________
Tee yksi ihminen onnelliseksi joka päivä - vaikkapa se olisit sinä itse. -Tony Pettito


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 14.09.2005 21:35 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini

Liittynyt: 08.06.2004 20:47
Viestit: 2540
Sohvi kirjoitti:
Me teemme myös ruoat itse. Kattaus tehdään edellisenä iltana. Meiltä olisi kolme laittamassa ruokia ja kattausta. Osa ruoista tehdään etukäteen, salaatit sekoitetaan kun tullaan kirkosta. Ruoat laitetaan sitten esille noutopöytään. Kaason sisko ja miehen sisko on lupautuneet hoitamaan ton esillepanon ja pöytien siivoamisen ja tarvittaessa kaverikin auttelee. Ajattelimme vuokrata lämpölevyt lämpimille ruoille.
Vieraita meille tulee enintään 45.

Tässä meidän ruokalista, ainakin tässä vaiheessa :D

Caesar salaattia
Lohisalaattia
Vihersalaattia (ihan tosiaan pelkkiä vihreitä juttuja = salaatteja, avokadoa, ituja, papuja, viinirypäleitä ja pistaasipähkinöitä)
Saaristolaisleipää ja valkosipulipatonkia.
Aprikoosiglaseerattua paistia ja paahdettuja juureksia.
Jälkkärinä toimii hääkakku joka ois kirsikka-suklaavaahtokakku.

Joo, ja meillä ei ole kasvissyöjiä tai kauheen ruoka-allergisia vieraita tulossa. :food:

Illalla on varmaan vielä jotain tarjolla, mutta sitä ei olla vielä mietitty.


Sisi kirjoitti:
Meillä tehdään niin, että suurin osa syötävistä, mitkä pystyy etukäteen valmistamaan, tehdään itse. Olemme varanneet pitokokin, joka tulee sitten hääpäivänä hoitamaan käytännön asiat, tekemään loput ruoat ja tuo mukanaan tarvittavat tarjoilijat. Meille tulee n. 250 vierasta.


Emma kirjoitti:
Ajateltiin ensin valmistaa ruoat itse (90 vierasta), mutta sitten päätimme olla rasittamatta itseämme ja sukulaistätejä liikaa. Löydettiin edullinen pitopalvelu joka sallii myös omien herkkujen tuomisen esim. kahvipöytään. :food:
Varmasti tulisi paljon niukempi pöytä jos tehtäis itse, mutta myös halvempi.


Nella kirjoitti:
Mekin tehdään itse ruoat häihimme. Eihän meille tule kun noin 120 henkeä. Mutta kun tarpeeksi suuren porukan varaa tekemään tarjoiluja, niin en usko että edes tuottaa ongelmia. Mieluummin nään itse vähän enemmän vaivaa ja säästän sen ansioista noin 1000€ :wink:


Sisi kirjoitti:
Emmi kirjoitti:
Joko ootte Sisi päättäneet tarkemmasta ruokalistasta? Mua kiinnostais kans ainakin osittainen itsetekeminen. Meille tulee n. 200 vierasta. :wink:

Ei olla vielä päätetty, huhtikuussa tapaamme pitoemännän jonka kanssa sitten keskustellaan kuka tekee mitäkin. Ei muuta kuin itse tekemään hyvien apujoukkojen kanssa, minä kyllä uskon että onnistuu vallan mainiosti vähän isommallekin vierasmäärälle! Ja ainakin siinä säästää pitkän pennin, jos ei sille omalle työlle niin hirveästi hintaa laske. :wink:

CeriInTheMist kirjoitti:
Me tehdään ruoat itse. Tai siis vanhemmat ja isovanhemmat varmaankin auttavat, mutta perhetalkoilla selvitään *virn*


Sisi kirjoitti:
Nyt on menu päätetty. Itse tehdään seuraavat: tzatziki, lammaspaisti, briam (uunissa haudutettu vihannesvuoka), osa kakuista, tumma ja vaalea kuivakakku, pikkuleivät (kolmea sorttia) ja iltapalalle tiropita (juustopiiras) ja lihapullat. Pitoemäntä valmistaa possunfileen, kastikkeen, salaatin ja punajuurilooran. Loput sitten hankitaan valmiina.


Wendy kirjoitti:
Miten olette ajatellut sitten tuon ruuanlaiton käytännössä? Esin lihat, teettekö edellisenä päivänä valmiiksi ja sitten vaan lämmitetään enne syömistä? Kun olen myös ajatellut, että varmimminhan saisi sellaista ruokaa mitä haluaa, kun tekee itse Tarkoituksena olisi alkaa käydä lappeenrannan pitopalveluja läpi, hintapolitiikkaa jne. Ja vähän jännittää, että sitten kun löydän edullisen, niin miten he suhtautuvat "omiin eväisiin".


minniiee kirjoitti:
Me ei käytetä pitopalvelua(kutsuttu 170 hlö), mut

* Meille tulee palkattu keittäjä/kokki, hän suunnittelee ruuat ja kertoo mitä me ja suku voidaan tehdä ennen ja jälkeen. Ei tarvi sitten ressata että onko kaikkea kun hän huolehtii sen
* Pikkusiskoni kaverit hommataan ruokapalkalla/palkataan tarjoilemaan ja huolehtimaan siisteudestä


Yleensä häissä melkein kaikki auttaa kaikkia, eli astiat kootaan porukalla keittiöön ja tyhjiä laseja kannetaan tiskiin.

Kyllä ilman pitopalvelua pärjää, mutta kannattee palkata kokki tai keittäjä niin on yks joka pysyy keittiöössä ja huolehtii kaiken. Tarjoilijoita voi kysyä ammitsuista ja käyttää kaikki siskojen kaverit ja tutuntuttujen lapset tarjoiluun avuksi (en meinaa pöytiin tarjoilua, ihan seisovaa pöytää


Sisi kirjoitti:
Wendy kirjoitti:
Miten olette ajatellut sitten tuon ruuanlaiton käytännössä?

Noi kaikki mitä itse tehdään valmistetaan etukäteen. Osanhan niistä voi pakastaa, joten ei tarvitse edellisenä päivänä tehdä. Pitokokki sitten huolehtii lämmittämisen ja esillepanon yms juhlapaikalla.


Mary kirjoitti:
120 vierasta kestittävänä ja uskon, että pärjäämme apujoukkojemme kanssa aivan varmasti. Huomioitavaa on kuitenkin se, että meillä buffet-pöydässä ainoana lämpimänä ruokana on perunat ja kastike. Lihat, salaatit ja muut lisäkkeet on kaikki kylmiä. Perunat ostamme muuten vakuumissa tukusta ja ne pitää vain kastaa/käyttää kuumassa vedessä ja ne ovat valmiita syötäväksi. Ne on ihan hyviä, vaikka mulla oli ensin hirveitä ennakkoluuloja. Niitä on tarjolla kolmea eri kokoa ja pienimmäthän niistä on kauneimpia. Ja toinen tosi tärkeä seikka on kylmätilojen saatavuus ts. jos kylmätilaa ei ole tarpeeksi niin silloin on ongelmia edessä, kesällä täytyy olla tarkkana säilytyslämpötilojen kanssa. :bow:

nicodemus12 kirjoitti:
Itse tehdään kaikki muu paitsi kakku. Se jätetään taitavimmille! Vieraita tulee noin 60 hlö. Tarjoilija on palkattu erikseen hoitamaan ruokaa ja itse tehdään isolla porukalla edellisenä iltana mitä pystyy. Hääpäivän askareet hoitaa sitten tarjoilija. Säästää ihan mukavan summan! :wink:


Tnu kirjoitti:
Ajattelin itse tehdä ruoat häihini, tietysti pienellä apujoukolla. Vieraita tulee semmoset 150 hlöä. Lämmintä ruoan ei tarvitse olla ja buffetpöydän olen ajatellut ihan parhaimmaksi.
Oisko kellään ideoita buffetpöydän antimiin? Paljoko tuli maksamaan itsetehtynä?


Admiina kirjoitti:
Lisäätä tähn vielä kahden muun ketjun linkit, eli

"Omatekoinen hääruokatarjoilu" -ketju
http://www.amoriini.com/amoriinibb/viewtopic.php?t=1370

Omatekoiset hääkakut
http://www.amoriini.com/amoriinibb/viewtopic.php?t=2971

:bye: Ad


~katariina kirjoitti:
Meidän häihin on tulossa noin arviolta 170 henkilöä. Kutsut ovat vielä lähettämättä. Itse leipastaan aika paljon, loput ostetaan valmiina. Koska häät pidetään tanssilavalla, joudumme vuokraamaan läheltä koulun keittiön, jotta ruokailusta selvitään kunnialla. Koulun mukana tulee ainakin yksi emäntä ja hänelle sitten apua niin paljon kuin hän tuntee tervitsevansa. Soitan tälle emännälle tänä iltana ja selvitän avun tarpeen.

Ruokia joudutaan siis kuskaamaan koululta juhlapaikalle. Juhlapaikalla on pieni keittiö, johon ei kuitenkaan kaikki syötävä mahdu ihan kerralla. Siksi juoksemista ees taas..


Töyhtö kirjoitti:
Me tehdään kaikki ruuat itse ja säästetää siinä sievoinen summa rahaa. Vieraita meille tulee 200-300, mutta onneksi on lähisuku auttavaista laatua joten porukalla onnistumme. Olemme jo useimpiin suvun juhliin tehneet itse kaiken minkä voimme. Anoppi kyseli jo ennen joulua, koska voi alkaa leipomaan. Ruokalista meillä on aika yksinkertainen
Kinkkukiusaus
Vihersalaatti (tomaatti, kurkku, kiinankaali?)
Italiansalaatti (mahd. valmiina lisätään itse omenaa sekaan)
herkkukurkkua

Kahvipöytään
Hääkakku
kauralastut
mokkaruutuja (ehkä)
leipäjuusto

Iltapalaksi
jauhelihapizzaa ja ruokapöydästä jääneitä salaatteja

Kukaan vieraista tuskin jaksaa syödä montaa eri laatua ja kaikki ruoat sopii myös lapsille, joten erillistä lastenpöytää ei tarvita


tuikku80 kirjoitti:
Olen kiinnostunut tekemään ruokia itse, ja nyt sitten mietinkin että kuinka paljon siinä oikeesti säästäis.. Eli minkä mukaan te olette laskeneet kustannuksia? Eli jos 25€ maksais pitopalvelun tarjooma ruoka, niin kuinkas paljon sit mahtais maksaa per pää jos itse tekis. Ymmärrän toki että se riippuu täysin siitä et mitä haluaa ruuaksi tehdä. Mutta jos jollakulla olis jonkinlaista käsitystä mahdollisista kustannuksista niin olisin kovin kiitollinen..


Admiina kirjoitti:
Tuikku :bye: ,

Meillä oli itsetehdyt ruoat lähinnä koska halusimme mukaan sulhasen rakastamia suomalaisia herkkuja ja niitä ei ollut Tanskassa saatavilla. Meillä oli siis kylmä buffa vapaavalintaisine juomineen.

Vilkaisin muistiinpanojani ja ruokien hinnaksi meillä tuli itse tehden n. 10,-/vieras

Meidän ruokalistallamme oli (tässä ei taida olla ihan kaikkia):

Rapu-mäti patee
Marinoituja jättikatkarapuja
Graavilohta
Kokonaisena kypsennetty lohi
Kylmiä keitettyjä perunapalloja yrtti-jogurttikastikkeessa
Parmakinkkua ja verkkomelonia

Kylmää lammaspaistia, minttuhyytelöä
Kylmää kalkkunapaistia, mustaviinimarjahyytelöä
Chilibroileri-pekoni-pastasalaatti
Sienisalaatilla täytettyjä pieniä joutsentuulihattuja

Salaattikeidas: salaatteja, kirsikkatomaatteja, fetaa, oliiveja, paistettuja leipäkuutioita, maustepähkinöitä, kuivattuja karpaloita, salaatti- ja punasipulirenkaita, kesäkurpitsaa, mozzarellaa, marinoituja valkosipulinkynsiä, tankoparsaa, ituja, basilikaa, retiisiä, maissia, viiriäisen munia, parmesan-juustoa ja miniporkkanoita.

Sinappikastike, yrttikastike & balsamiviinietikkasekoitus.

Savuporovoileipäkakkuja
Kylmäsavulohivoileipäkakkuja

Munariisipasteijoita
Sulhaspiiraita & munavoita
Smetana-sulhaspiiraita
Sulhasen hääleipä, itse tehtyä yrttituorejuustoa, levitteitä

Jälkiruoat:

Tiramisuvaahto
Kookos-valkosuklaa-vaniljapalloja
Minttu- ja Vadelmajäädyke
Juustotarjotin: tanskalaista brietä, suomalaista Aura-juustoa ja kahta eri tahkojuustoa, viinirypäleitä, luumuja, suolakeksejä, pipareita, suolatikkuja ja hapankorppuja.

Hääkakku: Vadelma-valkosuklaa-vanilja

Näiden lisäksi meillä oli yöruokana kermaista currykeittoa, sekalaisia suolaisia ja jotain makeaa, jota en enää muista 5 vuoden jälkeen :D

Joitain vinkkejä löydät myös täältä
http://www.amoriini.com/Sivusto/Haaopas ... lpalat.php
Älä anna nimen hämätä. Siellä on erilaisia tarjottavia ja niiden reseptejä + hinta-arviot/10 vierasta :)

:bye: Ad


tuikku80 kirjoitti:
Löysin taas tämän ketjun ja olen tainnut jostakin jo lukea vastauksen tähän, mutta nyt just en muista joten.. Admiina, paljonkos teillä oli vieraita?


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 14.09.2005 21:40 
Poissa
Sivustovastaava
Sivustovastaava
Avatar

Liittynyt: 09.12.2003 13:12
Viestit: 5433
Paikkakunta: Adilan nojatuolin piilossa
Voi taivas! Tuikku!! Oisit laittanut privaa :D Mä en millään ehdi lukemaan jokaista ketjua ja joskus kyssärit menee ohi! SORI!!

Meillä oli n. 40 vierasta :)

_________________
www.amoriini.com Häiden koko maailma, vuoden jokaisena päivänä.


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.08.2006 11:23 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 11.02.2006 13:51
Viestit: 295
Paikkakunta: Helsinki
Meillä tehdään ruoat ite(anoppi),tai lähinnä pientä suolaista meillä on..
anoppi tekee aivan ihania paprika-aurajuustopiiraita, mun ehdottomasti lemppareita:nakkipiirakoira, kakut (tavallinen ja suklaa), äitini taasen cocktail piirakat,munavoin,salaatteja,minilihapullat ja prinssinakit.
Eli mellä on hyvin tavallinen tarjonta,mutta kaikille vieraille varmasti kelpaava. :)

_________________
-Miettiköön hevonen sillä on isompi pää-
110806 - Tahdottiin!
110209 - Poika syntyi!


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.08.2006 11:44 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli

Liittynyt: 08.05.2005 21:19
Viestit: 1795
Paikkakunta: Pori/Suomussalmi
Meillä myös tehdään ruoat itse. Lähinnä juuri sen säästön takia.
Itseasiassa suuri syy on myös se, että ollaan totuttu itse tekemään juhliin ruoat.
Olisi jotenkin hassua ja outoa yhtäkkiä jos tilaisimme ruoan :D
Eli kaiken kaikkiaan ihmisiä on noin 100.
Alkuruuaksi tulee keitto plus liksukkeet.
Kahville kakku, kahdenlaisia pikkuleipiä plus suolainen.
Iltapalaksi salaattja, grillimakkaraa (emme kuitenkaan itse tee),
suolasta, karjalanpiirakkaa, potturieskaa ja kaikkea mitä päivemmältä on jäänyt :)

_________________
... jotain romanttista tähän pitäisi keksiä...
Totuus: Rakastan häntä päivä päivältä enemmän!


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.08.2006 13:18 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 05.05.2005 13:00
Viestit: 404
Meillä ruuat tehtiin itse, vaikka kaikki sanoikin etukäteen että kannattaakohan.... :D . Tarjoilijat vuokrattiin Lindan kotipalvelusta ja lopputulos oli huomattavasti edullisempi sekä maukkaampi kuin mitä olisimme saaneet pitopalvelusta.
Menu
Poro-mansikkasalaatti
aurinkokuivattu tomaatti-mozzarellasalaatti
sahrami-perunasalaatti

lohimoussepiiras
vuohenjuusto-rucolapiiras
ilmakuivattu kinkku hunajameloniveneellä
chilimarinoidut jättikatkaravut
samosat
choritzomuffinssit
chilikasvispyörykät
lime-tonnikalaa
Humusta
Pikkuporkkanoita
Patonkia yrttivoilla ja nokkospestolla

Hedelmä ja juustopöytä
Prinsessakakku (tilattiin erikseen)
Vieraita+me oli yhteensä 100 henkeä.Ei ollut lainkaan mahdotonta ja kaikki maistui mainiolta! Nyt tosin mainittakoon, että miehellä on tähän puoleen vahvaa harrastuneisuutta, että ihan ummikkona tämä ei ehkä olisi onnistunut näin hyvin.

_________________
tänään otan puolisokseni ystäväni,
jonka kanssa nauran, jonka keralla
uneksin, jonka vuoksi elän...

Sanni-siskon_unelmat


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.01.2007 18:00 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini

Liittynyt: 08.06.2004 20:47
Viestit: 2540
Amoriinin hääoppaasta löytyy hyödyllistä tietoa omatekoiseen hääruokatarjoiluun.

http://www.amoriini.com/Sivusto/Haaopas ... aruoka.php

_________________
Tee yksi ihminen onnelliseksi joka päivä - vaikkapa se olisit sinä itse. -Tony Pettito


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 06.02.2007 07:57 
Poissa
Sivustovastaava
Sivustovastaava
Avatar

Liittynyt: 09.12.2003 13:12
Viestit: 5433
Paikkakunta: Adilan nojatuolin piilossa
tekiila kirjoitti:
moro, oliko niitä kylmä buffetin vinkkejä jossain?? kiitos..
Wilkuttaa

_________________
www.amoriini.com Häiden koko maailma, vuoden jokaisena päivänä.


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 06.02.2007 10:23 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini

Liittynyt: 08.06.2004 20:47
Viestit: 2540
tekiila kirjoitti:
moro, oliko niitä kylmä buffetin vinkkejä jossain?? kiitos..
Wilkuttaa


Heippa! :bye:

En nyt ole ihan varma että ymmärränkö kysymyksesi oikein, mut oletan että kyselet vinkkejä siihen mitä tarjota buffassa.

Tästä kejusta löytyy vinkkejä. :wink: Jos selkeyttäisit minulle ensiksi mihin tarvit vinkkejä, eli menussa, tarjoilussa vai käytännön asioissa, niin minä kyllä sinulle annan vinkkejä. :nod:

_________________
Tee yksi ihminen onnelliseksi joka päivä - vaikkapa se olisit sinä itse. -Tony Pettito


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 10.02.2007 19:26 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 10.04.2006 17:23
Viestit: 1
Alkuun pääsisi tuossa menu osiolla muita juttuja vois sitten itse soveltaa :worship:

Meillä tarkoitus olis pitää juhla vanhassa navetan ylisellä ja siksi mahdollisimman yksinkertaista tarjottavaa.


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 37 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

* UKK    * Etsi

Tänään on 17.10.2018 01:05


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com