* UKK    * Etsi

Tänään on 19.08.2018 05:48

Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 70 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 17.08.2006 16:02 
Poissa
Kerubi
Kerubi

Liittynyt: 20.03.2004 09:05
Viestit: 83
Nirppana kirjoitti:
Tuli vaan itsellä mieleen, että eikö niitä häitä voisi siirtää opiskelujen jälkeiseen aikaan, kun suurella todennäköisyydellä tulot ovat silloin suuremmat?


Minä olin ensin sillä kannalla, että naimisiin mennään sitten kun valmistun (mies on jo työelämässä). Olen kuitenkin päätynyt siihen tulokseen, etten halua siirtää kaikkea elämässäni tapahtuvaa, naimisiinmenoa, perheenperustamista ja asunnon ostoa, jonnekin mystiseen valmistumisen jälkeiseen aikaan. Elämä on tässä ja nyt, enkä halua siirtää jotain sellaista vuosien päähän, jonka voin toteuttaa jo lähitulevaisuudessa.

No joo, kysymys ei varmaan koskettanut minua, sillä mehän emme lainalla kustanna häitä vaan räävimme rahat kasaan muilla keinoilla :) .


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.08.2006 15:32 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 03.04.2005 15:56
Viestit: 3
Minusta on kyllä aika tyhmää ottaa häitä varten lainaa. Yleensähän kirkko varataan jo hyvissä ajoin ennen häitä (noin vuotta ennen) joten siitähän voi hyvin alkaa säästämään häitä varten. Jos säästäminen ei onnistu ennen häitä, miten ihmeessä se onnistuu häiden jälkeen?

No kukin tekee tietysti tavallaan. Ite olen aika lainakammoinen, olisi jotenkin tyhmää maksella vuositolkulla lainaa pois häiden jälkeen.

Me aloitimme säästämisen reilua vuotta ennen häitä, ja hyvin saimme rahat kokoon hääpäivään mennessä. Budjetti oli noin 7000 euroa. Maksettiin itse kaikki. Kyllähän sitä välillä piti vähän pihistellä, mutta nyt häiden jälkeen vasta mukavaa onkin, kun voit taas ostaa mitä haluaa:)


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.08.2006 16:36 
Poissa
Amoriini
Amoriini
Avatar

Liittynyt: 12.05.2004 09:38
Viestit: 672
No meillä on kans tuo 7000€ tavoitteena mutta sanovat mitä sanovat Lontoon palkkatasosta, tommosen summan säästäminen vuodessa on aika kunnioitettava saavutus, ei taida onnistua edes meiltä...eli mitä ei saada säästettyä niin loput lainalla :)

_________________
Makoisana kaksi mieltä,
rakkauden polulla taivaltaa.
Usein, riittää hyvää mieltä,
kun käsikädessä kulkea saa.


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.09.2007 12:50 
Poissa
Arkkienkeli
Arkkienkeli

Liittynyt: 31.01.2006 22:27
Viestit: 446
Paikkakunta: Turku
Eikö tämä ketju ollut tarkoitettu siihen, että ne jotka ottavat lainaa voivat keskustella siitä täällä? Ne jotka haluavat antaa elämänohjeita muille, voivat varmaan mennä tekemään sitä johonkin muuhun ketjuun, eikö niin. Kaikille, jotka lainaa joutuvat ottamaan/haluavat ottaa onkin varmaan mukava lukea tekstiä jossa kerrotaan, ettei naimisiin menemiseen tarvita tonnin pukua!

Me 100-prosenttisen varmasti otetaan lainaa, oli se sitten Hemletti fiksua tai ei! :x

_________________
[b]Unelmia ja vaahtokarkkeja.b]

J & M 2.8.2008


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.09.2007 13:04 
Poissa
Enkeli
Enkeli

Liittynyt: 02.03.2007 15:12
Viestit: 143
Paikkakunta: Helsinki
Lainalla mekin mennään sitten kun saadaan päivä päätettyä.

Ihan turha kuvitella, että saataisi säästettyä sellainen (5000 - 7000) summa vuodessa tai kahdessakaan.. Mies kun vielä haluaa suht suuret häät. Mielummin sitä pitää sellaiset häät kuin haluaa ja maksaa jonkun vuoden niiden jälkeen. Ja kun kumpikaan ei ole mitään säästäväistä persoonaa se säännöllinen laskun (=lainan lyhennys) maksaminen tuntuu helpommalta, vaikkei välttämättä olekaan viisaampaa.


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 11.12.2007 22:07 
Poissa
Rouva Palstanhenki
Rouva Palstanhenki
Avatar

Liittynyt: 05.01.2005 22:30
Viestit: 2449
Samaa mieltä, ettei tämä ketju ole yhtään kiva ketju siihen, jos haluaa kertoa, että lainan ottaminen on tyhmää tms. Kuitenkin ihmiset on sitä lainan ottamista siltäkin kannalta jo ihan varmasti pohtineet.
Me ehkä päädymme ottamaan lainaa häitä varten, summan suuruudesta ei ole vielä tietoa (sillä emme tiedä mahdollisesta vanhempien osallistumisesta kustannuksiin jne.).
Mith kun tuntuu olevan sitä mieltä, että vanhemmilta EI pyydellä, hyvä jos saan edes vihjaista asiasta omille vanhemmille. Olen kuitenkin aika tottunut puhelemaan raha-asioista vanhempien kanssa, se ei ole mikään tabu niistä avoimesti puhua ja kysellä, että mitä mieltä he ovat mistäkin.

Ja mie kysyinki ihan vähän :evil: Äiti oli selkeästi sitä mieltä, että häitä ei millään lainalla maksella (ei tuomitsevasti, mutta sillä lailla "höpö höpö, mitään lainoja"---tulkitsin mahdolliseksi haluksi osallistua kustannuksiin vaikka ihan pienelläkin summalla). Lisäksi vaikuttaa siltä, että kaikki lähipiirissä haluavat isot häät (mie ehkä vähiten kuitenkin, outoa :D ), niin mielestäni ne, jotka isoja häitä haluavat, voisivat ainakin kertoa kantansa siihen, osallistuvatko kustannuksiin vai eivät. Kantaa odotellessa :) Syy siihen, että isot häät halutaan, on varmaankin se, että harvemmin sitä iloisissa merkeissä on isommalla porukalla viime aikoina tavattu.

Miksi sitten lainaa eikä säästämistä?
- omat tulot on opiskelijan tulot, suurella todennäköisyydellä alle 300€ kuussa ensi syksystä lähtien... siinä ei miun pussista ainakaan säästellä
- kärsimättömyys :D Miksi juhlia vanhana ja kurttuisena jos voi juhlia nuorena ja nättinä? :D :evil:
- todennäköisesti sukulaisia (myös ihan hyvin läheltä) on enemmän elossa, jos juhlii aikaisemmin (se on merkittävä asia, vakavasti otettava)

Miksi lainaa on varaa maksaa myöhemmin, jos ei nyt ole varaa säästää?
- no juuri sen takia, kun ikuisesti ei kuitenkaan opiskele, vaan joskus menee töihinkin
- nyt on autolaina päällä, uutta autoa tod.näk. ei tarvitse hankkia juuri häiden aikaan vaan se autolaina on juuri silloin sopivasti maksettuna
- emme ole aikeissa ottaa asuntolainaa (hei muuten, melkein kaikkihan sitä ottaa, miksei sitä asuntoa säästämällä osteta :evil: ) ainakaan lähimmän kymmenen vuoden aikana
- emme ole aikeissa perustaa perhettä, tämä seikka tuskin muuttuu (jos on vastaväitteitä, niin täältä pesee takas, mutta ei please tässä ketjussa :D )
- viimeisenä: tietysti kaikki se säästetään, mitä järkevästi pystytään (se vain ei yksinään varmaankaan riitä)

Muuta:
* En varmaankaan uskalla ottaa opintolainaa häitä varten, sillä jos haluan vaikka vaihtoon, silloin sitä opintolainaa tarvitsen juuri siihen.
* Tällä hetkellä on jotain ns. lapsilisäsäästöjä, niistä valtaosa kuitenkin luultavasti pysyy visusti säästössä tulevaisuuden yllättäviä, suuria menoeriä varten (esim. auto pamahtaa käsiin/pakko kuitenkin ostaa joku pikkunen asunto/työttömyyskausi/muuta arvaamatonta). En halua pudota tyhjän päälle ikinä, tuntuu turvallisemmalta ottaa lainaa samaan aikaan kun on säästöjä vähän, kuin ottaa lainaa sitten kun on todellakin pudonnut tyhjän päälle (ei sitä lainaa välttämättä edes saa silloin kun todella tarvitsisi).
* Mith ei kuitenkaan halua pyytää - enkä minäkään pyytämällä pyytää - vanhemmilta rahaa häihin, joten laina on se vaihtoehto, joka mahdollistaa häät. Mieluummin lainaa kivaan ekstrajuttuun kuin peruselämiseen.


Eiköhän siinä noin aluksi taustaa... :wink:


Vähän tuntuu siltä, että ne jotka ajattelevat olevan ihan helppoa säästää vuodessa-parissa useampi tonni... elävät vähän eri tulotasolla tai he ovat tottuneet kuluttamaan paljon enemmän, jolloin on varaakin mistä karsia menoja.
Juuri kuulin töissäkin kun kerroin ruokabudjetistamme per viikko, että eräs käyttää sen summan viikossa jo ihan itsensä ruokkimiseen. Eipä tässä siis kauheasti enää halua siitä ainakaan karsia kuluja. Ennen häitä voimakas säästäminen kun nimenomaan ns. kurjistaisi elämistä, lainan maksu häiden jälkeen taas tuskin vaikuttaisi yhtä voimakkaasti. Eikä se häitä olisi sitten kiva vietellä säästämisestä stressaantuneena :D Parempi maksaa lainaa häiden jälkeen ajatellen, että ainakin se oli sen arvoista :)


Vieraille toivon mukaan saadaan välitettyä toive, että haluamme matkustamaan mahdollisilla lahjarahoilla. Riippuen summista ja tilanteesta silloin, sitä joko matkustellaan vähän, matkustellaan ja maksetaan lainaa tms. Koko lahjasummaa ei kuitenkaan ole tarkoitus käyttää lainan maksamiseen... haluamme kuitenkin kokea sen ns. hemmottelulahjana :D


Se mikä tässä nyt oikeasti pitää tehdä vuoden sisällä, on käydä siellä pankissa... pankeissa.. kysymässä eri lainavaihtoehdoista ja alkaa pohtimaan tarvittavan summan suuruutta (selvittää, onko muita rahoittajia) ja takaisinmaksun aikataulua.


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2007 14:59 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 10.12.2007 10:04
Viestit: 22
Raha-asiat ja tunneasiat eivät käy yhteen :)
Kuulin (vai luinko, en muista) joskus jutun, että Hietsun kirpparilla olisi ollut juuri naimisiin mennyt pariskunta myymässä häälahjojaan. Häiden budjetti oli mennyt reilusti yli, ja siksi sydämenmuotoisista pannulapuista piti päästä eroon. On ehkä jokseenkin sama, millä tavalla häänsä kustantaa, jos budjetti pettää.

Ellei loton jättipotti osu kohdalle, niin varmasti häämenoja laskee ja miettii, että mitä rahalla saa ja missä voi säästää. Jos laskee maksukykynsä realistisesti ja pystyy elämään kohtuullisesti lainaa pois maksellessakin (huomioituna lainan hoitokulujen ja koron mahdollinen nousu), niin samahan se on lopputuloksen kannalta, kärvisteleekö rahan kanssa etu- vai jälkikäteen. Tuttavapiirissäni osa teettää silmäleikkauksiakin lainarahalla, osa säästää niihin.

Ehkä tämä keskustelu on muuttunut enemmänkin asennekysymykseksi rahankäyttöön?

Olen samaa mieltä muiden kanssa siitä, että pankeista kannattaa kysellä neuvoja ja ne kannattaa myös kilpailuttaa. Lisäksi maksukyky on mietittävä tarkkaan. Ensin pitää vain miettiä, mikä se budjetti on ja pitää siitä tiukasti kiinni.


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2007 18:52 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini
Avatar

Liittynyt: 21.04.2005 09:21
Viestit: 1970
Kyllä tänne mahtuu kaikki rahoitussuunnitelmat - lainalla ja ilman! :nod: Ja ainahan asiasta saa mielipiteitä olla, kannattaa vaan kiinnittää huomiota miten ne esittää. ;)
Eihän me täällä kuitenkaan haluta toisiamme loukata, vai mitä? Yhtälailla voitaisiin kiistellä kannattaako hankkia valokuvaajaa häihin vai ei, tai että onko iso vai pieni kimppu parempi. Kaikesta löytyy montaa mielipidettä, eikä se oma tee kenenkään toisen ajatuksista tyhmiä! :grouphug:

_________________
Aviomies on hän, joka tekee elämäsi turvallisemmaksi kuin ovet ja lukot. -June McDermott


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.12.2007 12:59 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli

Liittynyt: 20.09.2006 12:54
Viestit: 838
Paikkakunta: Turku
lamourha kirjoitti:
Ellei loton jättipotti osu kohdalle, niin varmasti häämenoja laskee ja miettii, että mitä rahalla saa ja missä voi säästää. Jos laskee maksukykynsä realistisesti ja pystyy elämään kohtuullisesti lainaa pois maksellessakin (huomioituna lainan hoitokulujen ja koron mahdollinen nousu), niin samahan se on lopputuloksen kannalta, kärvisteleekö rahan kanssa etu- vai jälkikäteen. Tuttavapiirissäni osa teettää silmäleikkauksiakin lainarahalla, osa säästää niihin.

Ehkä tämä keskustelu on muuttunut enemmänkin asennekysymykseksi rahankäyttöön?


Olen ehdottoman samaa mieltä. Lisäkis mun mielestä on olennaista oikeasti harkita, mitä tahtoo. Eli jos isot häät ovat tärkeä asia, niin silloin niihin kannattaa satsata. Jos häät eivät tunnu niin tärkeältä rahan,menolta, mutta sukulaisten painostus ahdistaa, niin kannattaa ehkä miettiä toinenkin kerta. Eli ehkei lainaa kannata ottaa sukulaisten toiveiden ja odotusten täyttämiseksi

:wink:

_________________
Alanneen elämää häiden jälkeen
Häät 1.3.2008 ja matka Curacaolle


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 16.03.2008 21:15 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 02.05.2007 15:56
Viestit: 639
Mekin aiomme ottaa lainaa häitä varten. Vaikka kummallakin on vakityöpaikka, niin ei sitä rahaa silti paljoa ylimääräistä jää mistä säästää kun on talo ja auto maksettavana.

Kummankaan vanhemmilta emme missään nimessä aio rahaa pyytää, vaan itse maksamme kaikki. Eipä nuo ole edes tarjonneet rahallista apua, emmekä kyllä sitä huolisikaan.

Ja tuo lainakin on tarkkaan laskettu mitä oikeasti häihin ja häiden jälkeen menee rahaa. Ja samoin on laskettu myös se, mitä pystymme maksamaan kuukaudessa lainaa pois.

Minä en ainakaan häitä halua siirtää vuosilla ja mennä naimisiin vasta sitten kun on vara mennä naimisiin.

_________________
Aina siitä asti kun sanoin tahdon, on tapahtunut paljon sellaista, mitä en tahdo.- (tuntematon)
Poika syntyi 4.3.2012


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 11.01.2009 15:34 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli

Liittynyt: 22.01.2008 19:28
Viestit: 696
Paikkakunta: helsinki
Me emme ottaneet häitä varten lainaa sillä se on mielestämme melkoisen hölmöä. Varsinkin kun ajatellaan mihin se laina menee ja kuinka paljon ylimääräistä todelliseen budjettiin ne lainan korot tuovat.

Naimisiinmeno sinänsä on ilmaista ja pienen budjetin hyvät juhlat saa helposti tehtyä. Tärkeintä on hääpari ja oikein valitut vieraat.

Yksi kriteeri oli että se mikä säilyy voi olla kallista: sulhasen puku ja kengät:iloa vuosikausiksi eteenpäin, sormus:ikuisesti minun sormessani...muu onkin sitten kertakäyttökamaa eikä siihen kannata laittaa suuria summia. Mikään häissämme ei maksa yksinään niin paljon kuin mun sormus....mun mielestä kohtuus kaikessa.

Ruoka ja viinakset maksaa paljon ja ne me hankimme isolla rahalla koska meillä oli siihen varaa jos ei olisi niin hääjuhlakin olisi suunniteltu alun alkaen eri pohjalta. Meidän vieraat olisivat olleet tyytyväisiä myös lihakeittoon ja mansikkakermakakkuun. Olemme valinneet kutsuttavat siltä pohjalta että he haluavat tulla juhlistamaan häitämme joka tapauksessa.

Olen ollut todella monissa häissä enkä ikinä ole miettinyt kuinka paljon rahaa ihmiset niihin ovat pistäneet eikä se minun mielestäni vieraan tehtävä olekaan. Kuitenkin muitakin foorumeja seuranneena huomaan että jotkut morsiamet vaativat vieraita ymmärtämään häiden arvoa esim. ihmettelemällä kun häälahja ei ole ollut tarpeeksi kallis :? (kun häihin kuitenkin upposi rahaa)

Ymmärrän enemmän vanhemmilta kerjäämistä tai vaikkapa häälahjan saamista rahana tarkoituksena kattaa osa budjetista sillä...kuin että ottaa lainaa moneksi vuodeksi yhden biletysillan takia.

en kuitenkaan lähde sanomaan että lainan ottaminen olisi väärin, minun ajatusmaailmaani se ei kuitenkaan sovi.

_________________
Amor vincit omnia


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 11.01.2009 20:53 
Poissa
Ylienkeli
Ylienkeli
Avatar

Liittynyt: 03.02.2005 19:33
Viestit: 1218
Paikkakunta: Ylöjärvi
Meillä taas ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa laina.
Meidän vanhemmilta ei taloudellista tukea häiden suhteen ole tulossa.

Meidän suomeen muutto vei kaikki säätöt, ja lainaakin on mukavasti. Haluamme kuitenkin saada nykyiset lainat pois alta ennen häistä johtuvaa lainaa, niin on sitten varaa maksaa nopealla tahdilla sitä pois.
Lisäksi ostelemme pikku hiljaa asioita joita juhliimme tahdomme, jolloin kerralla ei sitten rysähdä kuin ne isoimmat, juhlapaikka, ruoka, kuvaaja, sormukset.

Alkujaan itsekkin ajattelin et kuka nyt lainaa oottaa?
Mutta niin se vain on, jos tahdomme saada häämme, niin pankin kautta käy tiemme.


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.01.2009 09:29 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 04.06.2008 13:17
Viestit: 6
Mulla on vähän se periaate, että jaksotan häiden kuluja pitemmälle ajalle. Esimerkiksi, halusin ehdottomasti häihini kankaiset lautasliinat, ne on tilattu ja maksettu jo (häät 15.8.09), askartelutarvikkeet ostan suurelta osin ensi kuussa. Hääpuvun ja muut vermeet huhti-kesäkuun aikana, nekin jaksotetusti. Paljon kaikkea on hankittu jo viime vuoden puolella. Ei sitten tunnu ihan niin pahalta kun lasku ruuista ja juhlapaikasta jysähtää häiden jälkeen. Eihän tämä toimi kaikilla/kaikenlaisten häiden suhteen, mutta itse olen huomannut, että tämä järkevöittää asioita omalla kohdalla.


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.10.2009 19:39 
Poissa
Kerubi
Kerubi

Liittynyt: 17.09.2009 14:38
Viestit: 57
Paikkakunta: Tampere
Me ollaan kans mietitty lainan ottamista, koska meille on tulossa aika isot häät ja vasta pari tonnia säästössä (häät ens heinäkuussa)... Emme ole vaan vielä tehneet asian eteen mitään, mutta voisin vaikka pistää eri pankkirymille viestiä ja kysellä asiasta. :) Kiitos sille, kuka antoi vinkin!


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 10.10.2009 18:20 
Poissa
Suojelusenkeli
Suojelusenkeli
Avatar

Liittynyt: 24.11.2006 18:31
Viestit: 203
Me mietittiin ensin, että millaiset häät halutaan ja millaisiin on varaa ilman lainaa. Tässä vaiheessa suunnitteluja budjetti tuntuu järkevältä, molempien puvut on jo kaapissa ja maksettu. Myös pikkujuttuja on tullut hankittua alennusmyynneistä, esim. pöytäkoristeet. Ainut missä joudutaan tinkimään, on häämatka. Sellainenkin tehdään, mutta ei niin hulppeaa kuin haluttaisiin. Halutaan häiden jälkeen tehdä taas muita asioita, ilman että rahat menisi "ylimääräiseen" lainaan. En silti ihmettele lainkaan, jos jotkut ottaa lainaa häitä varten. Kukin tavallaan ja tilanteensa mukaan :) Voisihan meilläkin olla sellainen tilanne, että ei olisi varaa hankkia pukuja tai kutsua vieraita syömään ja silloin rahaa joutuisi lainaamaan. Joku suhteellisuuden taju lainan otossa pitäisi mielestäni kuitenkin olla.

_________________
14.4.2010 & 7.8.2010


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 14.10.2009 15:32 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini
Avatar

Liittynyt: 20.03.2005 13:59
Viestit: 17
Paikkakunta: Vantaa
Me laskettiin joskus puolisen vuotta sitten häiden alustava budjetti: 13 000€! Huh! Tosin tuo summa sisältää myös matkan.. Mut kyl tää lysti on vaan niin törkeen kallista, vaikka kuinka säästää ja nipistää.

Meillä on periaatteena ollu, et jos kerta naimisiin mennään, niin sit sitä kanssa juhlistetaan ja kunnolla!

Suurimmat erät menee juhlapaikkaan 1100€ + alv ja pitopalveluun 31,90€/nuppi (vieraita jotain 80-120). Pelkästään noi maksaa jo suunnilleen 4400€. Muita suuria menoeriä ovat valokuvaaja 600-1000€, alkoholi 500€, matka 2000€, puvut 1500-2000€..


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 27.01.2010 16:37 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 23.01.2010 12:38
Viestit: 961
Paikkakunta: Lappeenranta
Kyllä täälläkin nostetaan opintolainaa häitä varte, koska molemmat opiskelemme vielä ja kesätöistä ei tarpeeksi rahaa saa säästöön ja haluamme kuitenkin sellaiset häät että niitä voi hyvillä mielin sitten muistella. Vanhemmilta emme myöskään pyydä rahaa, jos jotain pieniä kustannuksia haluavat kustantaa, niin se käy, mutta periaate on että itse maksammme häämme.

_________________
Tavattiin 6.1.2008
Kihloihin 18.7.2008
Naimisiin 18.6.2011
Esikoispoika 1/2012
Kuopus 6/2013


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 29.01.2010 20:32 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 23.02.2009 12:57
Viestit: 28
Paikkakunta: Mikkeli
Samaten täällä mennään osaks lainarahoilla naimisiin. Ennen ajattelin etten ikinä kyl ottais lainaa naimisiinmenoa varten mut niin ne ajatukset muuttuu :D Mut onneks osan voi maksaa palkalla ja varmaan jotain 4000 pitää sit lainaa ottaa.. noin suunnilleen ;)


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.05.2010 09:11 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini
Avatar

Liittynyt: 01.05.2010 10:14
Viestit: 19
Pikaisen laskutoimituksen mukaan lainaa otetaan varmaankin sen verran mitä häämatkalle tarvitsee. Mun vanhemmat on luvannu maksaa osan sapuskoista ja miehen vanhemmista en vielä tiedä. Lisäksi tässä on vielä reilu vuosi aikaa säästää :) Ja ajattelin myös pikkuhiljaa ostella mm. pöytäkoristeita, askartelutarvikkeita ym. pienempiä juttuja jo aiemmin palkasta. Ei sitten tunnu niin pahalta kaikkia maksaa kerralla.
Onneksi häät on Heinäkuussa niin tulee vielä sopivasti kesälomarahatkin siinä.
Tosin saahan sitä rahaa ollakkin, laskettiin että jos oikein halvalla päästään niin 7000-8000€ olisi budjetti. :doh:


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: ME otettiin kyl lainaa
ViestiLähetetty: 13.02.2011 23:31 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 13.02.2011 23:21
Viestit: 1
Otettiin mieheni kanssa lainaa häitä varten, kun molemmat kuitenkin vielä opiskeltiin ja tehtiin gradua HYllä. Opintopisteet ja sivututoroinnit riittivät saamaan 6000 euron lainan, josta maksettiin häät. Vanhempani kustansivat häälahjana meille honeymoonin joten sitä varten ei tarvinnu budjetoida lainaa. Lainat kilpailutettiin tuolta mutta loppuen lopuksi otettiin sitten Santanderilta, eli tältä espanjalaiselta pankilta joka on suomessakin, ja nyt maksetaan vuosi häiden jälkeen vielä kaksi vuotta lainaa takaisin. Korkokin oli ihan kohtuullinen, mutta tietenkin harmittaa näin jälkikäteen että yhtä ainoaa päivää varten tuli periaatteessa noin paljonkin käytettyä rahaa, joka ei edes ole omaa. Toisaalta voiko tuota elämän tärkeintä päivää rahassa mitata. Jokainen pari tietysti miettii tuota kysymystä mutta minun mielestä naimisiin meno on(tai ainakin pitäisi olla) niin ainutlaatuinen kokemus että kyllä sitä varten lainaa voi ottaa hyvillä mielin. Kuitenkaan kuukausittaiset lyhennykset eivät niin suuria ole etteikö asian kanssa eläisi. [/url]


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 70 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3

* UKK    * Etsi

Tänään on 19.08.2018 05:48


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com