* UKK    * Etsi

Tänään on 23.09.2018 20:11

Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 01.08.2009 19:02 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 28.06.2005 09:23
Viestit: 811
Paikkakunta: Kalajoki
Hääpäiväkertomus

Torstai 23.7.09

Aamulla meikäläisen herätys oli klo 5.00. Työpäivä siis oli vielä edessä. Myös P:llä oli vielä työpäivä. Oli rankka päivä kaksosten vahtina, mutta minkäs mahtaa. Katsottavahan se oli.
Töiden jälkeen auton ovi kolahti ja moottori käynnistyi. Äiti odotteli jo koulun keittiöllä jonne itsekin suuntasin. Tarkoituksena oli täyttää kakut. Kakkuihin tuli täytteeksi mustaherukka- ja vaniljakreemimousset. Kaikki minulle valittivat että hirveä homma, älä tuollaisia tee. Mutta loppujen lopuksi kakut valmistuivat aika nopeasti. Vajaa 4 tuntia meni 11 kakun täyttämisessä.
Kakun täyttöjen jälkeen suuntasin juhlapaikalle missä olikin väkeä kuin pipoa. Anoppi oli tehnyt ruokaa ja kahdeksan maissa illalla oli ehkä jo aikakin syödä kunnon ateria päivälle. Paljoa ei enää sille päivälle ollut juhlapaikalla tekemistä, mutta kesti kuitenkin klo 11 asti ennen kuin P:n kanssa päästiin kotia päin ajelemaan. Kotona laitoimme tienvarsikyltteihin vielä varret ja tein vielä WC ja tupakkipaikka kyltit. Niiden varsien poraaminen jäi sitten perjantaille. Nukkumaan pääsimme n. klo 1 ja ainakin henkilökohtaisesti olin jo ihan naatti.

_________________
Häähöpinöitä
Ajatuksia kuvatuksin


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.08.2009 19:03 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 28.06.2005 09:23
Viestit: 811
Paikkakunta: Kalajoki
Perjantai 24.7.09

Herätys oli kello 7. Käynti vessan kautta, vaatteet päälle ja taas menoksi. Klo 8 olin jo Kalajoella vanhempieni kotona. Siellä oli molemmat mummot, serkkuni sekä vanhempani jo hereillä. Söin pikaisen aamupalan ja äitin ja mummon kanssa lähdettiin kauppaan hakemaan ruokatarvikkeita. Vaihdettiin myös 6 litraa punaviinikastiketta kermakastikkeeksi sillä punaviinikastikkeella ei kasvisgratiinia oikein tehdä. Kaupassa olivat vähän tunaroineet edellisenä päivänä. :D Kaupassa käynnin jälkeen hain vielä kakkutelineen mainostoimistosta ja entisestä töipaikasta lämpölevyn ruuille. Sitten taas suunta kohti koulua ja kakkujen koristelua. Kakut oli onneksi todella helppo kuorruttaa ja koristella eikä kestänyt kovinkaan kauan kun päästiin juhlapaikalle viimeistelemään.

Juhlapaikalla oli jo Maarit S. koristelemassa paikkaa kukkasin. Tässä vaiheessa katsoessa salia oli vaikea tajuta että se on sama paikka kuin se mitä edellisenä syksynä kaason kanssa katsastettiin. Myös emännät olivat ilmaantuneet paikalle laittamaan ruokapuolta kuntoon, eli siis lähinnä pöytien järjestystä ja muuta sellaista. Mummot olivat aamun silitelleet liinoja salin puolelle ja P:n ystävä tuli laittamaan audiovälineet kuntoon. Jossain vaiheessa myös bändi tuli virittelemään välineitään ja katsastelemaan juhlapaikkaa. Pienet koesoitot siinä vetivät ja lähtivät sitten kotia. Illan mittaan harjoiteltiin vielä häävalsseja ja sitten lähdettiin kotia. Kotona oli pakko vielä tehdä ne muutamat kyltit loppuun ja sitten sisätiloihin. Morsmaikun oli pakko vielä siivota kun kämppä oli aivan pommin jäljiltä. Meinasi jo vähän ruveta itkettään kun oli kerta kaikkiaan niin poikki jo. Tiskit tiskasin ja vähän järjestelin ja sitten mentiin nukkumaan. Kello oli tässä vaiheessa jo kaksitoista että ei kuitenkaan sen myöhempään mennyt.

_________________
Häähöpinöitä
Ajatuksia kuvatuksin


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.08.2009 19:05 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 28.06.2005 09:23
Viestit: 811
Paikkakunta: Kalajoki
25.7.09 HÄÄPÄIVÄ!!

Herätys klo 6.30. Astelin pihan poikki anopin puolelle suihkuun ja ajattelin että morsian pääsee ainakin kävelemään suihkuun kuivana. Suihkun jälkeen jotain vaatetta päälle ja viimeisen neiti aamiaisen tekoon. Hieman ennen puolta kahdeksaa herätin P:n aamiaiselle. Kahdeksalta P lähti tankkaamaan autoa ja mun piti käydä hakemassa kimppu ja vieheet kukkakaupan tätiltä. Kimppu oli ihana, kauniimpi kuin olisin osannut odottaa. Myös vieheet olivat aivan sieviä. Kimput ja vieheet jätin anopille huolehdittavaksi kirkkoon.

Yhdeksäksi P vei minut ystävä J:lle kampaukseen ja meikkiin. Koko meikkauksen ajan katseltiin ulos ja odoteltiin että koska sataa vettä. Vähän tihuutteli mutta ei vielä suurempaa. Kampauksesta ja meikistä tuli ihanat! Juuri sitä mitä olin toivonutkin! Kaaso A haki minut sitten puettavaksi klo 12.30. Puettiin siellä sitten minut ja kaaso vielä omaa mekkoansa korjaili kunnes P tuli hakemaan minut. Hieman ennen puoli kahta lähdettiin tuhatta ja sataa ajelemaan kirkolle että ehditään. Kahdelta oli vihkiminen. No ajoissahan sinne ehdittiin eikä pappiakaan näkynyt vielä mailla eikä halmeilla. Sakastissa alkoi jo vähän jännittää ja perhoset lenteli mahanpohjassa. No P:n sisko sitten tuli tuomaan vieheitä paikalle ja laitettiin siinä ne ja tuumailin sitten että missäs se mun kimppu on.. No minua tullattiin vähän hölmön näköisenä että mikä kimppu, eikö se ookkaan sulla. No eihän se ollut. Klo oli 20 vaille 2 ja kimppu oli 20 kilometrin päässä kotona varastossa.. Meinasi vähän ketuttaa. Jännityskin vähän väistyi sen suuttumuksen takia. P:n veli sekä ystävä lähtivät sitä kimppua sitten hakemaan ja vihkiminen myöhästyi vartilla tämän odotuksen takia. No pitihän sitä juhlakansalle vähän draamaa ja odotustakin saada. 

No kimppu tuli ja vihkiminen saattoi alkaa. Kuula kajahti soimaan ja iskän kanssa käveltiin kohti alttaria. Siedätyshoito oli viikolla varmaan auttanut, sillä itku kovasti pyrki silmiin Kuulaa kuunnellessa. Pysyin tyynenä ja jopa hieman sain hymyiltyä. P käveli meitä vastaan ja kätteli iskän. Iskä sanoi P:lle ”Pidä tytöstä huolta” ja siinä vaiheessa meinasi märy todella tulla, mutta sain pidäteltyä. Vihkiminen kävi todella nopeasti. Pappi puhui kauniisti ja Tiian lauluesitys (Enkelin rukous) oli todella kaunis. Pappi kysyi kysymykset ja molemmat vastasivat ”Tahdon”. Sormuksetkin menivät takkuilematta sormiin. Sitten meidät julistettiinkin aviopuolisoiksi ja pussasimme. Häämarssi merikappelissa soi ja kävelimme kirkon läpi herra ja rouva K:na.

Kirkosta juoksimme pois vehnäsateen saattelemana ja sitä vehnää todella oli joka paikassa. Onneksi vain sen vehnäsateen sillä vettä ei sillä hetkellä satanut. Siskoni oli koristellut hääautomme todella hienoksi ja takalasissa luki ”Rakkautta kyydissä”. Oli jotenkin siihen autoon niin sopivat koristelut. Ajelimme muutaman kilometrin päähän parkkiin ja joimme P:n kanssa pienen pullollisen skumppaa. Suurimman osan vehnästä varistelin myös päältäni pois ja jotenkin mystisesti sain sen myös korsetin sisältä pois. Hetken päästä lähdimme ajelemaan kohti Alavieskaa. Pysähdyimme lähellä juhlapaikkaa ja mietimme että mitähän nyt. Astuimme ulos autosta ja siellä odotteli hevoskyyti kuljettajineen ja kummisetäni harmonikan kanssa. Hyppäsimme kyytiin ja kuljimme viimeiset 1,5 km hevosella haitarinsäestyksellä. Kyläläiset katselivat tienvieressä ja olo tuntui melkein kuninkaalliselta.

_________________
Häähöpinöitä
Ajatuksia kuvatuksin


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.08.2009 19:06 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 28.06.2005 09:23
Viestit: 811
Paikkakunta: Kalajoki
Juhlapaikalla hääväki oli kokoontunut pihalle vastaan. Ensimmäisenä tuli isäni auttamaan minut vaunuista alas ja sitten saimmekin ensimmäisen tehtävän. Pappani oli tehnyt linnunpöntön joka oli purettu osiin ja meidän piti siinä sitten kasata se. Kyllä siitä ihan linnunpöntön näköinen tuli. Kaikkia ruuveja emme pistäneet paikoilleen, mutta sen verran että pysyi hyvin kasassa. Sitten käteltiin kaikki, tai minä ainakin halasin kaikki, ja kova urakkahan siinä olikin. Tuntui että jonon pää ei lopu koskaan.
Onnittelumaljan aikana iskäni piti puheen. Se oli kaunis ja hauska. Tämän jälkeen päästiin syömään. Onneksi sillä nälkä oli aivan valtava. En ollut ehtinyt enää aamupalan jälkeen mitään syödä. Ruoka oli aivan mahtavaa ja loistavaa ja tosi herkullista. Olisi voinut syödä paljon enemmän jos maha olisi vetänyt. Tässä vaiheessa alkoi myös sade, välillä oikein kunnolla ja välissä vähemmän.

Ruoan jälkeen oli ohjelmaa. Ensimmäisenä kaulinviesti. Naisille oma kaulin ja miehille omansa. Kaikkien piti kirjoittaa nimensä kaulimeen ja kummalla oli kaulin ensimmäisenä kädessä piti valtaa talossa. Naisten kaulin voitti elikkäs siis minä.  Lisäksi P:n kummisetä lauloi anopin uudelleen sanoittaman laulun ja minun pienet serkut lauloivat myös. Lisäksi minun ja P:n piti valita toisiamme vastaavat luontokappaleet ennalta valituista asioista ja kertoa miksi. P:llä oli kuulemma paremmat selitykset.

Ohjelman jälkeen tuli kahvi ja kakun leikkaus. Polkaisun hoiti kotiin P, elikkä meillä nyt ilmeisesti on yhteisvalta. Kakku oli hyvää ja sitä oli riittävästi ja myös pikkuleivät olivat hyviä. Kahvituksen jälkeen tuli taas ohjelmaa. Murrekisa mulle ja P:lle eli äiti oli kirjakielellä kirjoittanut meidän tapaamisesta tekstin (sensuroituna onneksi) ja meidän piti lukea se toistemme murteilla. Sanon että minä en osannut sitten pätkääkään ja P veti vähän yli. No yleisö äänesti P:n voittajaksi ja hän sai lahjaksi siitä kirveen. No naisia kuulemma sanotaan huonoiksi häviäjiksi joten sain lohdutuspalkinnon. Iskä nousi lavalle ja sanoi kuulleensa pitkin vuosia pientä napinaa eräästä asiasta. Mut pyydettiin lavalle ja sain iskältä puukon! Lapista kun olen alun perin kotoisin ja kakarasta asti metsissä käyty retkillä niin olen kyllä napissut kun ei ole omaa puukkoa. Ja nyt sen sitten sain. Paljon muutakin ohjelmaa oli mutta kaikkea ei edes jaksa muistaa.

Pian olikin sitten häävalssin aika. Suvusta koottu bändi soitti ja appiukko lauloi Akselin ja Elinan häävalssin. Tanssi meni ihan hyvin, joskaan ei loistavasti. Mutta pieniä kömmähdyksiähän täytyy aina vähän sattua. Sitten oli kuvaustauko sekä kimpun ja sukkanauhan heitto. Kimpun sai lukioaikainen ystäväni ja sukkanauhan erään toisen ystäväni miesystävä. Boolia oli tällä hetkellä jo tyrkyllä ja sitä hyvin menikin. Myös iltapalaa oli tarjolla. Bändi soitti alusta asti ja pitkään. Melkein piti jo häätää bändi pois että päästiin laulamaan karaokea. Ihmiset lauloivat ja tanssilattialla oli koko ajan väkeä. P kanssa meillä oli niin hauskaa, ettei millään olisi maltettu lähteä. Kello oli jo vähän yli yksi kun lähdettiin ajamaan kohti vuokraamaamme mökkiä.

Häissä oli todella hauskaa muillakin kuin minulla. Pukuani kehuttiin paljon, joten oli nappivalinta sekin. P:n pomon pieni tytär oli kuulemma sanonut minua prinsessaksi. :D Ja sulhanen oli hirmu komea. Vieraslahjoina olleet saippuat näyttivät hieman marmeladeilta ja yksi vieras oli syönyt sellaiset. Huolimatta rasian sisällä olleesta varoituslapusta. Saatiin siitä komiat naurut, onneksi vieras itsekin nauroi asialle. Muuten kaiken kaikkiaan juhlat meni hyvin eikä ollut valittamisen aihetta mistään. Päivä meni hirmu nopeaa ja olis suonu kestävän pidempään. :)

Pakko vielä laittaa kuva kun meillä on hirmu koirakuume ja saimme oman sessen lahjaksi. :)

Kuva

No niin.. Tämä kertomus olisi nyt tässä. Tervetuloa!

_________________
Häähöpinöitä
Ajatuksia kuvatuksin


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.08.2009 17:18 
Poissa
Arkkienkeli
Arkkienkeli

Liittynyt: 12.05.2009 13:55
Viestit: 306
Paikkakunta: Helsinki
Ihanat häät ja aivan upeat kuvat!
Niin kaunis ja onnellinen pari <3

_________________
hihi, me mentiin salaa naimisiin<3


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.08.2009 17:32 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 26.06.2008 14:22
Viestit: 2091
Paikkakunta: Etelä-Karjala
Todella ihanat häät! <3
Ja oli kiva nähdä kuviakii ku kävin jo aikasemmin lukemassa kertomuksen ja nyt näin sit kuviakii :clap:
Oot ollu tosi kaunis :faint:

_________________
Hääpäivämme 29.8.2009
Rouvailua
Esikoistytär syntyi 19.8.2011.
Poika tulee kotiin helmikuussa 2013


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.08.2009 18:13 
Poissa
Administraattori
Administraattori
Avatar

Liittynyt: 20.06.2009 19:51
Viestit: 1862
Paikkakunta: Vihti
Ihanat häät! Kuulostaa ikimuistoiselta:)

Ja kiva, että saitte koirankin ;)

_________________
Rouvaspäikky
Hääpäivämme


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.08.2009 13:58 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 24.05.2008 21:00
Viestit: 438
Paikkakunta: Ylöjärvi
Ihanan kuuloiset häät ja kaunis pari olette. Onnea oikein paljon hääparille! :clap: :clap:

_________________
Rouvailua
Hääpäiväkertomus
Pilvilinna
Taavi Antti Eerik 27.11.2010


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.08.2009 14:09 
Poissa
Suojelusenkeli
Suojelusenkeli

Liittynyt: 30.03.2006 10:53
Viestit: 255
Paikkakunta: Pohjois-Karjala
Ihanat häät :clap:
Paljon onnea tuoreelle (no tässä vaiheessa jo reilun viikon vanhalle) avioparille!

_________________
Hääpäiväkertomus
Rouvapäikky


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.08.2009 18:55 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 27.10.2008 17:56
Viestit: 790
:faint: :( :clap: :bye:

_________________
titiuun tuulensuoja

halloweenbileet 09


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.08.2009 19:15 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 17.07.2009 05:02
Viestit: 36
Paikkakunta: Tampere
Kauniiksi olitte tilan saaneet!

Onnea kovasti yhteiseen eloon!


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.08.2009 19:32 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 18.12.2006 12:47
Viestit: 1123
Paikkakunta: Oulu
Ihanat häät on teillä ollut! :clap: Tuo sun kimppu oli tosiaan kaunis. Hurjaa, että se meinasi jäädä kokonaan kyydistä. :shock: :D Ja tuo mäyräkoira. :lmao2: Sehän lievittää koirakuumetta melkoisesti.

_________________
Cindiksen ja Z:n Häähuumaa 090509
Pienen pojan äidiksi 270211


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.08.2009 20:54 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli

Liittynyt: 10.08.2008 18:43
Viestit: 966
Paikkakunta: Seinäjoki
Ihania kuvia, ihana kakku, ihana kimppu, ihana puku, ja kaikki oli niin ihanaa! :D :clap: :faint: :clap:


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 

* UKK    * Etsi

Tänään on 23.09.2018 20:11


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com