* UKK    * Etsi

Tänään on 17.10.2018 09:49Alueen säännöt


Tällä foorumille saa jättää mainoksiksi luokiteltavia viestejä ainoastaan yhteistyökumppanimme. Liity hääyrityshakemistoon. http://www.amoriini.com/fi/PALVELUHAKEMISTO/Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 19 viesti√§ ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: B√§ndien soittoaika
ViestiL√§hetetty: 22.12.2003 18:39 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 19.12.2003 08:48
Viestit: 6
Mietimme tässä hääpäivän ohjelmaa ja mietiskelemme, että kuinka kauan orkesteri yleensä soittaa kerralla ja kuin monta settiä? Itselläni on sellainen mielikuva että settejä ois kolme? Toinen kysymykseni on: Mihin aikaan mielestäsi olisi hyvä aloittaa tanssiminen? Vihkiminen on kolmelta ja ruokailu alkaa n. kello neljä. Vieraita on n. 80 eli varaisimme ruokailuun n. 2 tuntia. Aloitetaanko tanssi yleensä häävalssilla vai tuleeko se myöhemmin?

:o tenttaa kyselyikäinen Piski

_________________
Vain elämää, ei sen enempää, on kaikki tää, koeta ymmärtää...


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 25.12.2003 13:16 
Hei Piski!

Orkesteri soittaa yleensä kerralla 45 min. ja tavallisimmin neljä settiä. Välillä on viidentoista minuutin tauot, jollei toisin sovita. Joskus, jos orkesterin tauoilla on esim. leikkejä, niin silloin tauko saattaa venyä pidemmäksi.
Me teemme ainakin niin, että sovimme ajat, milloin suunnilleen soittaminen aloitetaan ja milloin viimeistään lopetetaan ja siihen väliin sitten sijoitetaan ne neljä settiä muun ohjelman mukaan.

Orkesterin osuus aloitetaan yleensä häävalssilla. Minun henkilökohtainen mielipiteeni on se, että sillä on hyvä aloittaa ainakin solistin osuus. Toki orkesteri voi sovittaessa soittaa myös taustamusiikkia jo etukäteen, jos niin halutaan.

Yleensä häävalssi ja ensimmäinen setti aloitetaan ruokailun, puheiden ja kahvin ja hääkakun jälkeen. Silloin on sitten nuo "viralliset" osuudet ohi ja ihmiset voi aloittaa "juhlimisen".

Sanoisin, että jos teillä ruokailu alkaa klo 16 ja teillä on 80 vierasta, niin ruokailuun voisi varata puolitoista tuntia (seisovasta pöydästä) ja sitten esim. puolen tunnin tauko, jolloin ihmiset voisivat jaloitella. Silloin kello olisi siis kuusi. Sitten voisi ottaa vaikkapa jonkun leikin, tai muun ohjelmanumeron ja odotella, että pitopalvelu saa kahvit katettua. Kahvi voisi olla puoli seitsemän - seitsemän aikaan ja siihen voisi varata aikaa neljäkymmentä viisi minuuttia ja sitten häävalssi voisi olla klo 20.00.

Minun mielestäni orkesterille voisitte sanoa, että häävalssi olisi 19.30 - 20.00 välillä, koska saattaa olla, että tuo ruokailu ja kahvittelu menee nopeamminkin riippuen vähän siitä, että onko pitopalvelulla esim. mahdollisuus kattaa kahvit valmiiksi jo eri paikkaan, kuin missä on ruokapöydät.

terkuin laulaja-Mirja


Yl√∂s Etusivu
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 29.12.2003 13:41 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 19.12.2003 08:48
Viestit: 6
Tuhannet kiitokset Laulaja-Mirja! :worship: :kiss: Sun kannattaisi laajentaa repertuaaria musiikista häiden suunnitteluun. KIITOS!

_________________
Vain elämää, ei sen enempää, on kaikki tää, koeta ymmärtää...


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 30.12.2003 07:24 
Olepa hyvä! Kiva, jos osaan auttaa :)

Olen muuten suunnitellutkin joskus tuollaisen palvelun
perustamista, joten katsotaan


Yl√∂s Etusivu
  
 
ViestiL√§hetetty: 22.01.2004 23:27 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 22.01.2004 23:24
Viestit: 3
Hei,
Laulaja tuossa kyllä sanoi asiat niin kuin meidänkin bändi asiat näkee. Aika monella tanssibändillä on hääkeikoilla samansuuntainen sabluuna. Kokemus on opettanut, että esim. 4 settiä on useimmiten sopiva ja riittävä määrä musiikkia.

t. tumppi


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 23.01.2004 18:18 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 23.01.2004 18:09
Viestit: 1
Näillä linjoilla liikutaan. Usein tuntuu, että pitkän kesähellepäivän ja kaikkien seremonioiden jälkeen riittää kolmekin settiä. Riippuu siitä, minkälainen bändi on, soittaako se perinteistä tanssimusiikkia vai myös menevämpää bilemusiikkia.

Usein tuntuu, että varmuuden vuoksi vaaditaan 4 settiä (joskus enemmänkin) - ja sitten käy niin, että ohjelma myöhästyy ja venyy... ja väki lähtee häävalssin jälkeen pois! Tälläinen ei ole orkesterin vika (eikä voi vaikuttaa hintaan, niinkuin eräs tilaaja luuli). Parasta on, kun yhdessä pitopalvelun ja orkesterin kanssa käy suunnitelmaa ja sen realistisuutta läpi: pahimmat karikot on jo silloin vältetty.

Tuolla toisaalla esitettyihin ansiokkaihin laulajan vinkkeihin voisi lisätä vielä se, että kun orkesteri on aloittanut settinsä, niin sitä ei kannata heti keskeyttää esim. toisella ohjelmanumerolla. Tanssivan väkijoukon lavalle saamiseen ja hyvän meinigin luomiseeen menee aina aikaa. Orkesterikin saattaa turhautua jatkuvaan "hyppyyttämiseen" lavalle ja tauolle.

Onnistuneita juhlia!

t. muusikko


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
ViestiL√§hetetty: 04.02.2004 14:50 
Poissa
Musiikkiasiantuntija
Musiikkiasiantuntija

Liittynyt: 02.02.2004 10:06
Viestit: 26
Paikkakunta: Turku-Vantaa
Moi Piski

Perinteisesti orkesterit soittavat 4 settiä a45min. Itse emme soita mitään erityisiä settejä, vaan jos ihmiset haluavat tanssia, niin soitamme vaikka puolitoistatuntia kerrallaan ja pidämme sitten tauon. Orkesterin olisi hyvä olla paikkalla enne viraiden tuloa, jos esim. haluat vaikka soitettavan tervetulomusiikit, ruoka- ja kahvimusiikit. Tapanamme on tulla paikalle jo vihkimisen aikana eli yleensä solistimme laulaa kirkossa, jonka aikana roudaamme laitteet juhlapaikalle. Kirkkolaulujakin löytyy lukematon määrä ja meillä on mahdollisuus saada vaikka viulumusiikkia kirkkoon. Kappaleista on hyvä keskustella myös papin kanssa eli mikä sopii kirkkoon esitettävksi.

Häävalssista yleensä alkaa tanssit, mutta ei kukaan estä tekemästä poikkeusta.

Meiltä saat apua kirkkolaulun, häävalssin tai tanssimusiikin valinnassa jne.

Terv.

Swing Brothers
[/b]


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 07.03.2004 13:55 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 02.03.2004 15:25
Viestit: 302
Paikkakunta: Helsinki
Voin varmaan tähän ketjun jatkeeksi kysyä, että paljonko orkesterin palkkaaminen yleensä maksaa? Tai yhden henkilön palkkaa sellaisesta normaalipituisesta keikasta?


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 07.03.2004 14:12 
Kaikilla niillä bändeillä, joiden kanssa me olemme "yhteistyössä", eli pidämme yhteyttä, hinnat pyörivät n. 150 - 200 eur/hlö.
Jotkut ottavat kilometrirahan sitten päälle.

Meillä esim. on vähän edullisempi hinta ja sitten lasken suurinpiirtein matkan ja siitä jonkun summan.

Kirkkolaulun hinta on n. puolet edullisempi, jos laulan samalle pariskunnalle sitten vielä illallakin bändin kanssa, kuin jos käyn pelkästään laulamassa kirkossa.
Tämä sen vuoksi, että melkein "samalla vaivalla" käy kirkossa, kun
sitten kuitenkin lähtee illaksikin, mutta jos lähtee pelkästään kirkkoon,
niin valmistautuminen on kuitenkin sama.


Yl√∂s Etusivu
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 28.09.2004 14:11 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 28.09.2004 12:04
Viestit: 11
Paikkakunta: Espoo
Moi

Meidän pumppu myy yleensä "paikallaoloaikaa soittovalmiudessa 4-5h" tai 4x45min. Nämä on kaksi eri asiaa ja monasti nimenomaan häissä, joissa on muutakin ohjelmaa. Tämä on riittänyt suurimmassa osassa juhlia. Sitten vielä tarvittaessa hinnoittelemme lisäsetin, mutta viime vuonna esim tarvi kerran vetää lisäsettiä.

Meidän bändi tulee yleensä paikalle ruoka ja kahvikattauksen välissä, jolloin hääväki nousee jaloittelemaan ja käymään röökillä, vessassa etc. Pumpun pystyttäminen kestää puolisen tuntia ja sitten ollaankin valmiit. Erillisä soundchekkejä ei olla nykyään juuri tehty, koska mikserissä on suurin osa keikkapaikkojen asetuksista tallella. Haetaan vaan sopiva asetus ja tarvittaessa joskus lennossa hieman viilaillaan kohdilleen.

Keikka aika alkaa sovitusta ajankohdasta. Jos pähkäilemme yhdessä, että soitto pitäisi alkaa vaikka seitsemältä, on orkesterimme viimeistään kuudelta kyttäämässä sopivaa hetkeä kamojen pystyttämiseen. Seitsemästä lähtee kello käymään. tuota mainitsemaani 4-5 tuntia paikallaoloa soittovalmiudessa. Jos ohjelma on tunnin myöhässä, vedetään silti täydet setit, jos ohjelma on kolme tuntia myöhässä saa soittoa vastaavasti vähemmän.

Joskus ollaan venttailtu takahuoneessa tyhjän panttina kuusikin tuntia, siinä tuntee itsensä tarpeellikseksi.

Yleensä emme tuo kamojamme juhlapaikalle ennen soiton / juhlan aloitusta monestakin syystä.

Vaikka kuinka laittaisit siististi orkesterikamat pystyyn, on se aina kuitenkin se "ei niin esteettinen" johto ja ständiviidakko siinä salin nurkassa.

Pikkuiset kätöset saa ihmeitä aikaan hienon näköisien soittolaitteiden nupeissa. väännetään tuota hieman tuonne, painetaan tästä ja tuosta.... Tästä on kokemusta. Oho limu kaatui tuon jännän näköisen laitteen päälle, no ei kai ne huomaa.

Monen tunnin odottelu ei ole kenenkään intresseissä. Juhlien alun ja eka kappaleen välillä saattaa olla 4 tuntia. Jos olet tuntia ennen roudaamassa kamoja pystyyn olet ollut juhlapaikalla jo 5 tuntia ennen soiton aloittamista, sitten täydet setit päälle ja kamonejn purku ja kotiin.

Kannattaa suunnitella tarkoin etukäteen, milloin aloitetaan ja milloin lopetetaan ja mitä ohjelmaa on välissä, niin ei tule epäselvyyksiä sitten tosi tilanteessa.

Mika


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 20.04.2005 14:38 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 06.04.2005 19:55
Viestit: 1
Näinhän se menee. Mekin myydään 4*45 minuuttia, mutta todellisuudessa tehokas soittoaika on useimmiten jossain kolmen setin kieppeillä. Häissä aikataulut venyvät 90 prosentin varmuudella.

Settien pituudetkin menenevät muun ohjelman mukaisesti. Joskus soitetaan 30 minuuttia ja sitten onkin vuorossa kukkakimpun heittelyä yms. Sitten soitetaan tunti ja on iltapala jne.


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Soittoaika
ViestiL√§hetetty: 09.05.2005 14:02 
Poissa
Musiikkiasiantuntija
Musiikkiasiantuntija

Liittynyt: 02.02.2004 10:06
Viestit: 26
Paikkakunta: Turku-Vantaa
Meillä soittoajat ovat 4-8 settiin eli todellakin soitetaan koko ilta.


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 29.01.2006 12:33 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini
Avatar

Liittynyt: 16.02.2004 20:00
Viestit: 2797
SiniSafiiri kirjoitti:
Kuinka olette valinneet, soittaako bändinne jo ruokailun yhteydessä vai tuliko taustamusiikki levyltä?

Onkohan yhtenäisessä tilassa bändi häiritsevän äänekäs kun ruokaillaan?

Myös jokin "sisääntulomusiikki" olisi kiva, joten istuvatko bändiläiset sitten kolme tuntia sen jälkeen tyhjän panttina, jos ruokailun aikana eivät soittaisi?


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 29.01.2006 12:57 
Emmi kirjoitti:
SiniSafiiri kirjoitti:
Kuinka olette valinneet, soittaako bändinne jo ruokailun yhteydessä vai tuliko taustamusiikki levyltä?

Onkohan yhtenäisessä tilassa bändi häiritsevän äänekäs kun ruokaillaan?

Myös jokin "sisääntulomusiikki" olisi kiva, joten istuvatko bändiläiset sitten kolme tuntia sen jälkeen tyhjän panttina, jos ruokailun aikana eivät soittaisi?


Minä ainakin suosittelen yleensä siten, että mikäli ruokailun aikana halutaan musiikkia, niin se tulisi levyltä ja olisi jotain klassista, tai pianomusaa tms. Sen saa soimaan riittävän hiljaa, koska ruokailun aikana on hälyä muutenkin.
Me teemme yleensä siten, että sovimme, että olemme paikalla niin, että voimme jo soitella sitten kahvin aikana vähän jotain taustamusaa ja sitten kahvin jälkeen pienet jaloittelut ja sitten häävalssi ja siitä jatketaan tanssimista


Yl√∂s Etusivu
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 29.01.2006 15:52 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli

Liittynyt: 21.06.2005 18:10
Viestit: 101
Emmi, :bye: siirsit vahingossa kaksi kertaa saman viestini tänne ja toinen ketju jäi siirtämättä.

Poistin ylimääräisen viestin, mutta tietääkseni kaikki muut viestit on siirretty omille paikoilleen ~ Ceri

_________________
Hyppää SiniSafiirin suunnitelmiin


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 07.05.2009 19:07 
Poissa
Enkeli
Enkeli

Liittynyt: 08.04.2008 19:03
Viestit: 188
Monta biisiä yhden setin aikana bändi kerkeää soittaa??


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Soittosetit
ViestiL√§hetetty: 08.05.2009 08:01 
Poissa
Musiikkiasiantuntija
Musiikkiasiantuntija

Liittynyt: 02.02.2004 10:06
Viestit: 26
Paikkakunta: Turku-Vantaa
Yleensä normaalissa 45 minuutin setissä bändi ehtii soittaa 8-12 kappaletta riippuen tietysti biisien pituudesta. Häissä usein soitamme melko pitkiäkin settejä eli yli tunnin koska sitten taas voi olla pitkiäkin taukoja ennen seuraavaa settiä.


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 08.05.2009 09:57 
Poissa
Enkeli
Enkeli

Liittynyt: 08.04.2008 19:03
Viestit: 188
Swingbrothers: Kiitos, kiitos pikaisesta vastauksesta!! :bye:


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiL√§hetetty: 22.08.2010 11:14 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli

Liittynyt: 15.06.2007 15:46
Viestit: 93
Swingbrothers onko teiltä jossain saatavilla soittonäytettä?


Yl√∂s Etusivu
 Profiili  
 
N√§yt√§ viestit ajalta:  J√§rjest√§  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 19 viesti√§ ] 

* UKK    * Etsi

Tänään on 17.10.2018 09:49


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hypp√§√§:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com