* UKK    * Etsi

Tänään on 18.10.2018 15:16

Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 15 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Onnittelutilanteet
ViestiLähetetty: 13.06.2004 21:06 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli

Liittynyt: 26.02.2004 21:10
Viestit: 67
Paikkakunta: Hyvinkää
Neuvoja kaivataan!

Oletteko koskaan olleet sellaisissa häissä, joissa vanhemmat olisi onniteltu ennen kun hääpari edes tulee paikalle? :o Meidän häänviettopaikan emännälle tuli mieleen, että useasti, ainakin jotkut vieraat onnittelevat vanhemmat heti kun tulevat juhlapaikalle, varsinkin jos hääparilla on kuvaus heti vihkimisen jälkeen. Sitten kun hääpari tulee paikalle, alkaa taas vanhempien osalta uusi onnittelukierros..
Eli siis, vanhemmat onniteltaisiin kun kaikki vieraat ovat tulleet juhlapaikalle, me menemme vihkimisen jälkeen valokuvaukseen, kun me tulemme paikalle, vanhemmat aloittavat onnittelut, mutta eivät ole enää meidän vieressä uudelleen onniteltavana. :o Oliko vaikeasti selitetty??
Mutta miten se ilmaistaan hääohjelmassa? Vanhempien onnittelut? Vanhempien tervehdys? Onko ihan hassu idea? :oops:
Onpahan ainakin jotain tekemistä sen aikaa kun me olemme valokuvauksessa!
Nipsu :bye:


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 14.06.2004 08:26 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 10.05.2004 14:39
Viestit: 219
:bye:

Samaa vaihtoehto ollaan mekin mietitty. Itse ajattelin niin, että vanhemmat eivät enää olisi "toisella onnittelukierroksella" onniteltavina, kun se on hoidettu jo aikaisemmin.

Eli siis molempien vanhemmat kaasuttaisivat kirkosta ensimmäisinä juhlapaikalle ja ottaisivat vieraat vastaan. Tämä vastaanotto olisi samalla myös vanhempien onnittelu.

Kun me tulemme valokuvasta, vieraat onnittelevat meitä.

(olipa sekavasti selityetty...) :chat:

_________________
Neidistä rouvaksi 25.9.2004
Kaasoilua 28.4.2007


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 14.06.2004 08:29 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 02.03.2004 17:12
Viestit: 504
Paikkakunta: Kotka
En ole kuulukaa tollasest tavasta,mutta kaipa tuo on iha makuasia! :? Mun puolesta tehkööt mite haluavat sillä välin ku me ollaa kuvauksessa,mutta toivoisin kuitenki uutta onnittelukierrosta sitte siinä vaiheessa kunme tullaan juhlapaikalle!


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 14.06.2004 09:10 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini
Avatar

Liittynyt: 16.02.2004 20:00
Viestit: 2797
Niissä häissä, joissa olen ollut vanhemmat ovat olleet eteisessä toivottamassa vieraat tervetulleiksi ja siinä heitä on sitten samalla onniteltukin.


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 14.06.2004 10:48 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 01.03.2004 10:51
Viestit: 84
Paikkakunta: Turku
Olin juuri ystäväni häissä, jossa toimittiin juuri näin. Eli vanhemmat toivottivat vieraat tervetulleeksi ja ottivat onnittelut vastaan, kun hääpari oli kuvauksessa. Tämän jälkeen tarjottiin erilaisia juomia ja virvokkeita, joita oli tarkoitus nauttia hääparia odotellessa.

Ihan hyvä idea, mutta kyseisissä häissä olimme ainakin me ja saman pöydän kaverimme hieman hukassa siitä, mitä tapahtuu... Emme tienneet että hääpari oli kuvauksessa, emme olleet varmoja voisiko jo istua pöytiin, emmekä myöskään oikeen tienneet olivatko tarjotut juomat onnitelumaljoja vai saiko ne jo juoda jne. Jossain vaiheessa sitten bestman tuli kertomaan, että voitte kyllä jo istua alas, hääpari on kuvauksessa jne.

Mutta tämän vuodatuksen idea oli siis siinä, että kannattaa huolehtia siitä, että bestman tms. kertoo vieraille mitä nyt tapahtuu eli ENNEN kuin aletaan onnittelemaan vanhempia, niin voisi kertoa, että nyt siis "onnittellaan vanhempia, jonka jälkeen tarjolla on pientä virvoitusjuomaa ja vapaata seurustelua morsiusparia odotellessa. He ovat nyt valokuvauksessa ja saapuvat suunnilleen silloin ja silloin, jolloin tulen ilmoittamaan teille jne. jne."

Todennäköisesti omissa häissämmekin saatamme näin toimia, jos menemme kuvaukseen vasta vihkimisen jälkeen. Kuvausajankohta vielä mietinnässä :)


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 14.06.2004 12:07 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli

Liittynyt: 26.02.2004 21:10
Viestit: 67
Paikkakunta: Hyvinkää
Niin mekin ajateltiin, että vieraille voisi olla jotain virvokkeita, esim. vaikka jäävettä tms. tarjolla kun he tulevat paikalle, ja ohjelmaan kirjoitettaisiin, että vanhempien onnittelut tai jotain. Jos tarjolla on esim. vettä tai jotain muuta kevyempää juomaa, niin ei ainakaan tarvitse vieraiden miettiä, että onko se samalla tervetulomalja vai ei. Hyvä idea on myös se, että esim. bestman tai kaaso ilmoittaa, että hääpari on kuvauksessa ja saapuvat suunnilleen silloin...
On se toisaalta hassua jos vanhemmat ovat taas onniteltavina kun me tulemme paikalle, jos heidät on jo kerran onniteltu. Mutta makuasioitahan ne ovat! Katsotaan miten loppujen lopuksi teemme! :D
:bye:


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.06.2004 15:31 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 05.05.2004 10:36
Viestit: 3
Moi,

näin meidänkin häissämme tehdään, eli vanhemmat ja vieraat menee juhlapaikalle, jolla aikaa me kurvaillaan "sopivan aikaa" jossain, niin, että vanhempien onnittelut on ehditty suorittaa. Vieraat etsivät siinä välissä myös oman paikkansa pöytäkartan perusteella, ja sitten kun hääpari -siis me :) saapuu paikalle, ihmiset onnittelevat meitä. Ja sitten nostetaan malja. Tosin mietittiin sitäkin, kun meillä ei ole sitä kuvausta välissä, niin kuinka kauan voidaan ajella "päämäärättömästi"...


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.06.2004 21:29 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 29.02.2004 21:57
Viestit: 260
Olimme juuri häissä jossa tehtiin niin että sisään tullessa käteltiin vanhemmat, ja sitten kun morsiuspari saapui paikalle niin tehtiin uusi kierros jossa onniteltiin pari.
Mielestäni kannattaa miettiä todella tarkkaan miten haluaa kättelyt tehdä, varsinkin jos on suuret häät tulossa! Noissa häissä oli nimittäin lähes 200 vierasta ja oli todella tuskastuttavaa jonottaa jatkuvasti, jonot ei liiku nopeasti kun jokainen haluaa sanoa muutaman sanan, sitten jonotetaan ruuat ja kahvit jne... Nuokin oli muuten todella kivat häät mutta jatkuva jonottaminen oli aika rasittavaa: voisiko suurissa häissä siis säästää vieraita (varsinkin vanhempia ihmisiä ja lapsia) karsimalla jonottaminen minimiin? Ainakin jos on kesähäät ja odotettavissa hellettä.


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.08.2004 11:27 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini
Avatar

Liittynyt: 24.04.2004 11:46
Viestit: 1015
Me ajattelimme ratkaista tämän ongelman niin, että kättelykierrosta ei tule. Meillä on vihkiminen juhlapaikalla, ja onnittelumaljojen noston jälkeen kierrämme pöydissä tervehtimässä vieraita. Kun vieraat saapuvat juhlapaikalle, bestman ottaa heidät vastaan ja auttaa pöydän löytämisessä. Eihän kirkossakaan ole tapana, että vanhemmat olisivat kirkon ovella toivottamassa vieraat tervetulleeksi ennen häitä, ja näin ei muodostu mitään jonoja eteiseen, joka on aika ahdas. Vanhempia vieraat voivat oma-aloitteisesti käydä onnittelemassa joko ennen vihkimistä (jos tulevat ajoissa) tai sen jälkeen esim. meidän pöytäkierroksen aikana (sitä mukaa kun olemme itse käyneet heidän pöydässään) niin halutessaan. Ainakin mun vanhempien mielestä tämä oli hyvä ajatus, eivät itsekään hingu seisoa kättelemässä 80 ihmistä putkeen,

Bestman saa sitten maljojen jälkeen kertoa vieraille, mikä on systeemi, ettei synny hämminkiä.

_________________
- Ainoastaan sydämellään näkee hyvin.
Antoine de Saint-Exupery, Pikku Prinssi


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.03.2005 00:51 
Poissa
Rouvasenkeli
Rouvasenkeli
Avatar

Liittynyt: 06.02.2005 15:20
Viestit: 92
Paikkakunta: Tampere
Meillä homma menee kai jokseenkin näin... eli emme mene ollenkaan kirkkoon, vaan väki kokoontuu juhlapaikalle. Heitä ei päästetä sisään (voi voi sentään jos sataa :D) vaan odottavat pihalla ja h-hetken koittaessa (eli meidän saapuessa) heidän kuuluu olla juhlapaikan terassin ympärillä. Terassi on ylempänä kuin pihamaa, joten olemme kuin korokkeella siellä, koko tilaisuus nimittäin alkaa varsinaisesti sillä, kun me saavumme paikalle, kuljemme talon läpi terassille ja kirkkoherra suorittaa kirkollisen siunauksen. Menemme nimittäin maistraatissa vihille jo nyt huhtikuussa. Kun siunaus on hoidettu, sormukset vaihdettu ja huulipunat sotkettu, tulevat vieraat rappuja ylös terassille onnittelemaan meitä, siirtyvät terassilta sisätiloihin, saavat tietää paikkansa ja saavat onnittelumaljansa.

_________________
Mää ja Tapparan mies
Tie Kuvapankkiini


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.03.2005 14:40 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini
Avatar

Liittynyt: 08.03.2005 16:45
Viestit: 1559
Meillä on perinteinen kirkkovihkiminen ja sieltä siirtyminen juhlapaikalle, joten onnittelut menee ilmeisesti näin:

Vaikka käydään kuvassa jo ennen vihkimistä, niin kirkon jälkeen ajellaan hieman pidempään ja nautitaan toisistamme siihen asti että kaikki vieraat on päässeet juhlapaikalle.

Vanhemmat (kun kerran maksavatkin osan) ehtivät toivottavasti ensimmäisinä, joten väki pääsee juhlapaikalle sisään vasta kun vanhemmat on passissa toivottamassa vieraat tervetuleeksi (kaippa niitä samalla onnitellaankin :D )

Me saavumme vasta viimeisenä, eli sitten uusi kierros jossa onnitellaan hääpari, jossa vanhemmat yhtälailla onnittelevat meitä muun hääväen lailla.

Lähes kaikissa häissä missä olen ollut, on kaava mennyt näin. Ainakin siskoni (kaaso) ilmoitti, että hääpari tulee viimeisenä ja piste :justiina: Eipä siinä ollut sitten paljon nokankoputtamista... :)

_________________
Minun seppelnauhaani kirjoita:
Tuli, näki ja kuoli nauruun.
- Tommy Tabermann -

Hääpäivän onnea 30.7.2005
Juhannuspäivänä 24.6.06 kahdesta tuli kolme
Haikara tilattu vierailulle 24.9.2012


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.03.2005 21:39 
Poissa
Kunnia-Amoriini
Kunnia-Amoriini
Avatar

Liittynyt: 16.02.2004 20:00
Viestit: 2797
Me pyysimme vanhempia toivottamaan ihmiset tervetulleiksi, kun olemme itse valokuvassa. Näin ihmiset saavat siis samalla myös onnitella heidät. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että vain äidin osallistuvat tuohon. Meidän molempien vanhemmat ovat eronneet, joten homma ei oo aina helppoa...

Kun me tulemme kuvauksesta, on tarkoitus aloittaa juhla tervetulomaljoilla. Tämän jälkeen seremoniamestari ohjaa vieraat pöytä kerrallaan onnittelemaan meitä. Onnittelun jälkeen vieraat jatkavat ottamaan ruokaa. Näin säästymme ylimääräisiltä jonotuksilta, mikä on mielestämme erittäin tärkeää - vieraitahan on kuitenkin se 200.


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.03.2005 21:40 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 16.01.2005 16:57
Viestit: 20
Mulla on ollu päänvaivaa tästä asiasta kanssa,me mennään kuvaan vasta vihkimisen jälkeen joten vieraat ovat meitä jo juhlapaikalla odottamassa kun saavutaan.Ajattelin että äitini ottaa siellä vieraita mahdollisesti vastaan (sulhasen äiti ei edes välttämättä häihin ilmaannu jos sulhon isä kutsutaan :auts: :x ) siinä sitten jaettaisiin alku/onnittelumaljat ja kun me saavutaan kilistellään sitten yhdessä.Ei pitkiä,puuduttavia jonoja kättelyä.Kierrellään sitten kuten Ketturouva sanoi pöydissä tervehtimässä vieraita.

_________________
Minä 83,mies 81 ja Juulia 11/04
Tahdon 26.11.2005


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 13.11.2006 10:45 
Poissa
Suojelusenkeli
Suojelusenkeli
Avatar

Liittynyt: 03.08.2006 11:04
Viestit: 287
Itse olen ollut juhlissa jossa vanhemmat tervehdittiin kirkossa, ennen vihkimistä
Ja tässä voitiin onnitellakkin.

Eli vanhemmat olivat toivottamassa vieraat tervetulleiksi vihki-tilaisuuteen.
Ja morsiusparia onniteltiin sitten juhlapaikalla.

Mitään erityisen pitkiä jonoja ei tullut kummassakaan tilanteessa.
(toisin kuin sitten ruoka- ja kahvijonoissa, jossa sitten saatiin jonottaa)

_________________
Niig<3Otus


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 08.11.2010 09:28 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 27.10.2010 19:19
Viestit: 14
meillä ei kummankaan isä tule hääjuhlaan ja mun äiti tuo meidän tytön hääkuvaukseen ja ottaa sen jälkeen kyytiinsä ja ajaa juhlapaikalle (todennäköisesti myös sulhasen äiti on samassa kyydissä), joten siis meillä ei oikein onnistu tuo että äidit onniteltaisiin etukäteen kun kaasot ja toinen bestmaneista ottaa vieraat vastaan...

mä en kyllä haluaisi sitä että he töröttäisivät meidän perässä siinä onnittelu rivissä.. kääk, onko vanhempia pakko onnitella siinä samalla?
voisiko tehdä niin että tervetuliaismaljan noston yhteydessä veljeni jotenki mainitsisi äidit jotenkin, esim. "kohotetaan malja morsiusparille,unohtamatta tietenkään äitejä" tms. mikä olisi hyvä sanamuoto???!!

mitenköhän onnistuisi jos äidit olisivat kirkolla ottamassa vieraat vastaan ja toivottavat tervetulleiksi,mutta kukaan tuskin tajuaisi onnitella vielä siinä vaiheessa...bläääh, onpas hankalaa...

_________________
tavattiin kesällä 2004
kihloihin 4.7.2007
pikkuruinen prinsessamme syntyi 23.4.2009
tahdomme 16.7.2011


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 15 viestiä ] 

* UKK    * Etsi

Tänään on 18.10.2018 15:16


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com