* UKK    * Etsi

Tänään on 21.09.2018 15:22

Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: KOPIOPUVUT?
ViestiLähetetty: 20.08.2013 08:48 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 16.07.2013 08:56
Viestit: 4
Olen seurannut mielenkiinnolla tätä kopiopukukeskustelua tällä palstalla. Ylläpito suhtautuu huomattavan negatiivisesti ns. kopiopukuvalmistajiin. - En ole itse vaatetusalan ihmisiä, mutta käsittelen immateriaaliloukkauksia päivittäin työni ohessa. - Haluaisin tähdentää ja korostaa, että kopiopuvun valmistaminen ei ole rikos. Ainoastaan materiaalin, johon ei omista copyright-oikeuksia (valokuva tässä tapauksessa), julkaisu on kiellettyä. Mutta palataan tähän myöhemmin. - Kopiopuvun ja alkuperäisen puvun ero on vain muutamassa asiassa. Alkuperäisen puvun on joku joskus suunnitellut ja kuvannut sisäänmyyntiä varten mallistoksi.- Todellisuudessa mallistojen suunnittelijat kopioivat toisiltaan sen kun kerkiävät ja lanseeraavat uuden Kesämalliston tai Talvimalliston omalla nimellään. Myös tämä ideoiden yhdistäminen on sallittua, vaikka oikeutta sielläkin käydään joskus kopioinnista.
Toinen ero Kopiopuvun ja n.s Merkkipuvun välillä on siinä, että tämän ns. Merkkipuvun valmistusketju on monimutkaisempi, vaiheikkaampi ja pidempi. Siinä on suomalainen jälleenmyyjä, jonka yläpuolella on mahdollisesti tukku, jonka yläpuolella on maahantuoja, jonka yläpuolella on pr-toimisto, jonka yläpuolella on valmistaja, jonka takana on sama kiinalainen firma, joka on myynyt pukunsa myös suoraan Kopiopuvun valmistajalle. Kysymyksessä on siis SAMA VALMISTAJA, mutta myyntikanava on erilainen. - Soitin tässä taannoin erääseen kotimaiseen arvostettuun myymälään, jossa tiedustelin heidän pukujensa valmistusmaita. Sain ympäripyöreän vastauksen, että puvut tuleva Yhdysvalloista ja jotkut myös Kiinasta. Kysyin sitten, missä nämä Yhdysvalloista tulevat puvut valmistetaan. En saanut vastausta. - Niitä ei nimittäin valmisteta Yhdysvalloissa. Yhdysvalloissa myytävät brändit valmistetaan kaikki Kiinassa. Koko hääpukuteollisuus on keskittynyt Kiinaan. Jokaisella suuremmalla Kiinalaisella tehtaalla on oma maahantuoja ja jakelutie Yhdysvalloissa. Kiinassa ei tunneta myöskään jakamatonta copyright-oikeutta kuvaan. Jokainen voi julkaista haluamansa kuvan, minkä vain löytää.
Mielestäni morsian saa valita pukunsa, mistä haluaa. Ja päättää itse, miten paljon hintaa ja laatua pukuunsa haluaa. Suomi on vapaa maa ja jos valmistajat eivät saat pukujaan muuten kaupaksi kuin mollaamalla, niin ehkä kannattaisi vaihtaa alaa. Ainakin kannattaisi palkata töihin joku joka ymmärtäisi jotain sähköisestä markkinoinnista ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Pukuja ei nimittäin myydä enää kivijaloista. Muistaa kannattaa myös, että laadukkaan puvun voi saada myös kotimaiselta Kopiopukuvalmistajalta, jota valvoo EU:n kuluttajansuojalaki ja laki etäkaupasta. Se että pukuun on poimittu ideoita Merkkipuvusta, ei tee siitä huonompaa - Odotan tähän kirjoitukseen vastauksia ja kommentteja.


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KOPIOPUVUT?
ViestiLähetetty: 22.08.2013 12:15 
Poissa
Pikku-amoriini
Pikku-amoriini

Liittynyt: 17.07.2013 01:49
Viestit: 36
Luulen että tässä tapauksessa kopiopuvulla tarkoitetaan selkeästi heikkolaatuisempaa pukua jonka mallikuva on toinen, kuin mitä itse tuote on. Ja usein myös hinnaltaan laatunsa kanssa samassa (vrt. 1000e puku vs 100e puku jonka mallikuva on sama)... Toisaalta taas suomalaisissa ataljeissa valmistetut "kopiopuvut" ovat laadultaan yhtä hyviä, ellei parempia ja hinnoiltaan hyvinkin samaa luokkaa kuin ns. alkuperäiset puvut :nod:

*edit* ns. kopiopuvuissa usein materiaalit, kirjailut, koristelut ja joskus jopa mallit eivät vastaa luvattuja eivätkä ole niin laadukkaita kuin tilaaja odottaisi.


Ylös Etusivu
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 

* UKK    * Etsi

Tänään on 21.09.2018 15:22


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 21 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com